Sari la conținut

Elimină acidul uric: Această plantă vindecă articulațiile și purifică sângele

Sursă foto: colaj

Medicul rus, fitoterapeutul și candidatul la științe medicale Olga Danilyuk împărtășește care este planta care scade acidul uric. Această plantă este utilă în special pentru persoanele în vârstă, deoarece vindecă articulațiile și purifică sângele, relatează medicul.

Planta care coboară acidul uric

„Se crede că florile acestei plante, ca niște chei de aur, deschid ușile primăverii. Oamenii le numesc Cheile lui Petru: există credința că au crescut pe locul unde Sfântul Petru a scăpat cheile cerului. Aceasta este o primula – un depozit de vitamine pentru organismul nostru”, spune specialistul.

Luminița de seară ajută să faci față apatiei de primăvară și oboselii cronice, are un puternic efect de vindecare a rănilor și de purificare a sângelui. Are un efect benefic asupra articulațiilor, astfel că este folosită pentru reumatism, gută și artrită (atât intern, cât și pentru frecții cu tinctură spirtoasă).

„Siropul din aceasta planta ajută în tahicardie. Planta cu flori are o ușoară acțiune sedativă, antispasmodică și este folosită în ticuri și convulsii. Ajută în dureri de cap și migrene prin facilitarea scurgerii venoase din vasele creierului”, mai spune medicul.

„Schinduful și preparatele pe baza acestei plante pot fi administrate strict conform indicațiilor, după consultarea medicului. Există contraindicații la administrarea lor”, mai adaugă medicul.

Proprietățile medicinale ale plantei

Datorită compoziției bogate în vitamine, frunzele, rădăcinile și florile de primula de seară ajută eficient în cazul multor patologii. În special, acestea îndeplinesc următoarele funcții:

  • combat infecțiile și inflamațiile;
  • neutralizează microorganismele patologice, precum și toxinele și radicalii liberi
  • elimină umflăturile, îmbunătățesc procesele metabolice;
  • au un efect calmant;
  • îmbunătățesc activitatea mentală;
  • normalizează procesele digestive;
  • protejează împotriva deficiențelor de vitamine;
  • îmbunătățirea circulației sângelui.

„Pentru a obține un rezultat pozitiv, tratamentul trebuie să fie continuu și regulat. În plus, acesta poate fi combinat cu alte medicamente”, sfătuiește medicul.

Tratamentul traheitei, bronșitei, pneumoniei, tuberculozei și al altor boli ale căilor respiratorii superioare și inferioare se poate face cu decoct din rădăcină de primrose. Aceasta are o acțiune expectorantă, ameliorează bronhospasmul, îmbunătățește activitatea epiteliului ciliat și, astfel, ameliorează tusea, accelerând în același timp recuperarea. Pentru a întări efectul, îl puteți combina cu alte plante medicinale: plantain, mușețel, muguri de pin, subbel. Cu un astfel de tratament, pe lângă efectul expectorant, sistemul imunitar este întărit și termoreglarea este îmbunătățită.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel