Efectul devastator al consumului de zahăr. Nutriționist: „Nu era destul că zahărul îngrașă, acum aflăm că…”

Din cuprinsul articolului

Zahărul rafinat este unul dintre cele mai nocive alimente pentru organismul nostru. Acesta este asociat cu dezvoltarea unor boli grave, precum cancerul. Deoarece crește în mod semnificativ inflamația din organism, zahărul poate fi responsabil pentru o multitudine de afecțiuni.

Cu atât mai mult, specialiștii au descoperit că un efect negativ este slăbirea sistemului imunitar. Fiind bariera naturală de protecție a organismului nostru, acest lucru ne poate pune în pericol sănătatea.

Zahărul rafinat, se pare, favorizează apariția inflamației la nivelul întregului organism și, implicit, a stresului oxidativ și radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt compuși care se eliberează în timpul arderilor celulare, fiind niște reziduuri.

Acumularea acestora pot duce la dezvoltarea unor dezechilibre semnificative în organism și contribuie la apariția unor afecțiuni grave, precum cancerul.

Zahărul „atacă” sistemul imunitar

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie mai multe detalii despre legătura dintre consumul de zahăr și un sistem imunitar slăbit.

„Zahărul scade imunitatea

Nu era destul că zahărul îngrașă, îmbătrânește, face carii dentare și crește colesterolul în sînge. Acum aflăm că afectează grav rezistența organismului la boli.

Un studiu făcut de Universitatea Loma Linda din California a arătat că o doză de băutură răcoritoare, ce conține 7 lingurițe zahăr(30g) declanșează după numai 5 minute o scădere cu 35% a capacității de fagocitoză a globulelor albe responsabile de apărarea imunitară, efect ce durează câteva ore. Consumul a 100g zahăr, cât conține un litru de suc, duce la o scădere dramatică de 97% a răspunsului imun!

Concluzia: zahărul rafinat nu conține nici nutrienti, nici oligoelemente, ci doar calorii goale. El favorizează procesele oxidative și inflamatorii, crește nivelul de aciditate din organism, fragilizează țesuturile și sistemul imunitar. Deci nu ne face viața mai dulce, ci doar ne “ruginește” mai repede”, scrie Mihaela Bilic, nutriționist.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

5 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

5 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

6 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

6 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

6 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

7 ore ago

Citeste si: