Din cuprinsul articolului
Efectul curativ al naturii. Pentru că toamna se apropie cu pași repezi, frigul și umezeala reprezintă o mare problemă pentru mulți dintre pacienții meteosensibili și mai ales pentru persoanele care au fost infectate cu coronavirusul cel mai recent descoperit.
Ei bine, potrivit medicilor, apele minerale din Băile Govora sunt deosebite față de alte izvoare minerale din celelalte stațiuni. Izvoarele sunt bicarbonate, sodice, calcice, magneziene și hipotone, calități terapeutice remarcabile pentru recuperare și pentru creșterea rezistenței față de virozele respiratorii.
”Efectele apelor minerale cu sulf și iod sunt de regenerare a mucoasei respiratorii, antiinflamtorii locale, antiseptice, antiinfecțioase și antialergice, creșterea rezistenței la frig a mucoasei prin vasodilatație locală și creșterea troficității acesteia.”, menționează dr. Elena Dragomir, medic balneolog în cadrul clinicii de la Hotel Palace Băile Govora, potrivit libertateapentrufemei.ro.
O bună parte dintre pacienții care au suferit de boli pulmonare rămân cu sechele. Funcția respiratorie este profund afectată, rezistența la efort scade, oboseala și somnolența se manifestă mult mai des, iar dificultățile de respirație apar din nou în perioada rece a anului.
Pacienții care au suferit de Covid-19 și au avut forme grave ale bolii, necesitând susținere respiratorie asistată, se recuperează greu după boală. Căile respiratorii și plămânii vor rămâne câteva luni sensibili la frig și umezeală, la efort și oboseală.
Fiind una dintre stațiunile balneare cele mai bogate în ape iodurate și bromurate din Europa, sute de oameni pe an aleg să profite de beneficiile multiple oferite de noi. Din aprilie până în octombrie, când întreaga stațiune prinde iar viață, turiștii se pot bucura de serviciile noastre diversificate, în funcție de nevoile și dorințele lor.
Amplasată în judeţul Vâlcea, la 20 de kilometrii de Râmnicu Vâlcea într-o zonă cu un farmec aparte, cu dealuri împădurite cu molid, salcâm, fag, brad, stejar, staţiunea este frecventată de turişti, atât autohtoni cât şi din străinătate.
În zona izvoarelor, aerul este puternic ionizat, bogată în ioni negativi, cu efect bronhodilatator şi relaxant psihic. Specialiştii recomandă cura de teren în combaterea stresul şi îmbunătăţirea stării de spirit. Înainte de a începe o cură balneară, se recomanda supravegherea îndeaproape de medici balneologi, fiziokinetoterapeuți și maseori.
Afecțiuni ale tractului respirator: umidificarea mucoasei tractului respirator, refacerea troficităţii mucoasei prin vasodilataţie, efect bacteriostatic prin interferarea, metabolismului microbian, favorizarea mucochineziei în sputele vâscoase, efect, histaminopexic şi spasmolitic, efect antiinflamator, eliminarea secreţiilor patogene,, creşterea rezistenţei la frig a mucoasei căilor respiratorii și creşterea rezistenţei la efort.
Afecţiuni ale aparatului locomotor:
Procedurile care se pot realiza în stațiunea Govora:
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…