Efectele uimitoare ale curei cu suc de mărar

Cu un conţinut bogat de vitamine, precum retinol, riboflavină, niacină şi acid ascorbic, dar şi minerale, precum fier, potasiu sau calciu, mărarul nu conţine decât 43 kcal, fiind şi o sursă importantă de fibre. O parte din secretul frunzelor sale fine, de un verde închis, este constituită de uleiul aromat pe care îl conţin – o substanţă cu proprietăţi terapeutice excepţionale -, care acţionează în special asupra sistemului digestiv şi a celui nervos, dar are şi alte acţiuni terapeutice de succes

O cură cu suc de mărar verde, care se administrează de două pe zi, înaintea mesei de prânz şi a cinei, câte 50 ml, timp de două luni, are efecte deosebite atunci când se doreşte pierderea în greutate, datorită efectului diuretic şi de reglare a apetitului alimentar.
Atunci când apare senzaţia de foame se recomandă mestecarea lentă a câtorva fire de mărar proaspăt, ceea ce va avea efecte calmante psihice şi de reglare a apetitului.
Cercetătorii au demonstrat că prin consumul de minimum 30 g mărar, zilnic, un timp cât mai îndelungat, rezultă reducerea colesterolului din sânge. Alături de alte plante precum pătrunjelul, ţelina, morcovul sau leuşteanul, are un rol important în prevenirea cancerului. Aceasta se datorează flavonoidelor, substanţelor aromatice şi a clorofilei conţinute, care previn mutaţiile celulare, inhibă creşterea tumorilor şi declanşează apoptoza (programul de autodistrugere) celulelor maligne.

De asemenea, planta este indicată şi în cazul în care aveţi probleme cu fierea. Substanţele amare şi uleiul esenţial conţinute de frunzele de mărar stimulează vărsarea bilei în colecist. Astfel, se vor consuma câte 50 ml suc de mărar, de două ori pe zi, în cure de două săptămâni. Tratamentul are şi efecte antiinflamatoare asupra vezicii biliare, ceea ce îl recomandă şi ca adjuvant în colecistită.

Pentru prepararea sucului se folosesc atât frunzele cât și tulpinile mărarului. Se pune un pumn de mărar în robotul sau storcătorul electric împreună cu 10 linguri de apă. Se lasă să se decanteze apoi se strecoară și se consumă proaspăt sau se păstrează la frigider maximum patru ore.

Recent Posts

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

19 minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

49 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

o oră ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

3 ore ago

Citeste si: