Sari la conținut

Efectele uimitoare ale acizilor graşi omega 3

Omega-3 fatty acid foods

Omega 3 fac parte dintr-un grup de nutrienţi denumiţi lipide. Aceste grăsimi sunt esenţiale într-o dietă echilibrată. Ele ajută organismul să producă celule şi asigură buna funcţionare a sistemului nervos. Lipidele sunt, de asemenea cele mai importante surse de energie ale organismului şi sunt împărţite în 3 grupuri:saturate, monosaturate şi polinesaturate.

Aceste grăsimi nu sunt produse în mod natural de organism, însă ele sunt esenţiale pentru funcţionarea creierului, dezvoltarea şi creşterea normală a organismului.

Beneficiile acizilor graşi omega 3 au fost demonstrate de numeroase studii şi includ ameliorarea artritei, reducerea trigliceridelor şi reducerea inflamaţiei vaselor de sânge şi articulaţiilor.

O cercetare recentă a Harvard School of Public Health a demonstrat că o dietă bogată în omega 3 poate reduce mortalitatea cu 27% în cazul vârstnicilor. Cercetătorii susţin că studiul lor este primul care analizează modul în care consumul de omega 3 influenţează şansele mortalităţii în ansamblu şi condiţiile specifice care cauzează decesul.

,,Dieta bogată în omega 3 este considerată sănătoasă, însă cercetarea noastră subliniază importanţa unui nivel adecvat de omega 3 pentru sănătatea inimii şi sugerează că în cazul persoanelor vârstnice, acizii graşi omega 3 pot prelungi viaţa,” spune dr. Darius Mozaffarian.

Studiul a analizat date strânse în 16 ani de la 2700 de adulţi peste 65 de ani, iar rezultatele au scos în evidenţă faptul că acizii graşi omega 3 reduc considerabil mortalitatea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel