Din cuprinsul articolului
Nucile verzi au multiple proprietăți esențiale pentru buna funcționare a organismului și conțin nutrienți importanți pentru sănătate.
Aceste fructe conțin din plin vitamine, minerale și acizi grași, toate acestea contribuind la buna funcționare a organismului. Astfel, cercetările au demonstrat faptul că nucile pot avea un rol în stimularea memoriei, fiind recomandat ca acestea să fie consumate mai ales de persoanele care depun un efort intelectual intens.
Efectele nebănuite ale nucilor verzi asupra organismului
Bogăția de zinc și seleniu din nucile verzi face ca acestea să fie un remediu excelent pentru astenie sau pentru oboseala cronică. În plus, acizii grași omega-3 și conținutul de vitamina E reduc riscul de afecțiuni cardiovasculare, reduc colesterolul și stimulează sistemul imunitar.
Mai mult, complexul de vitamine B, în special vitamina B1, susține sănătatea sistemului muscular, a sistemului nervos și reglează nivelul glicemiei în organism. Nucile verzi sunt un excelent supliment pentru persoanele care fac sport, deoarece conținutul de vitamina B crește considerabil pragul de toleranță la durerea musculară.
Aceste fructe sunt recomandate și persoanelor vegetariene sau vegane, deoarece acestea pot fi un substitut bun pentru carne, datorită conținutului ridicat de proteine și acizi grași Omega-3. Cu toate acestea, densitatea calorică a nucilor verzi este ridicată, motiv pentru care trebuie să fie consumate în cantități mici, potrivit doc.ro.
Cele mai valoroase proprietăți ale nucilor verzi
- efect de vindecare a rănilor;
- încetinirea creșterii tumorilor maligne;
- tratamentul bolilor gastro-intestinale;
- întărirea imunității;
- prevenirea și tratamentul răcelilor;
- efect antiinflamator;
- îmbunătățirea muncii mușchilor scheletici;
- normalizarea fertilității;
- prevenirea fragilității capilare.
Ce boli tratează nucile verzi?
Medicamentele preparate pe bază de fructe de nuc sunt utilizate atât ca medicament independent, cât și pentru a crește eficacitatea terapiei principale. În unele cazuri, ele sunt, de asemenea, utilizate pentru a preveni diverse patologii. Cea mai pronunțată eficacitate a nucilor necoapte se observă în raport cu următoarele boli:
- ateroscleroza;
- Diabet;
- răceli;
- infertilitate;
- procese oncologice;
- tulburări gastrointestinale;
- boli parazitare;
- procese inflamatorii;
- anemie și anemie.