Din cuprinsul articolului
Coronavirusul este un virus care poate provoca boli la oameni și animale. La om, se ştie că mai multe coronavirusuri provoacă infecţii respiratorii, însă prof. dr. Vlad Ciurea spune că boala poate lăsa urme nedorite asupra creierului.
Efectele COVID la nivelul creierului? Vlad Ciurea: Sunt trei răspunsuri
Îmbolnăvirile cu coronavirus au explodat din nou. În acest context, prof. dr. Vlad Ciurea vine cu noi informații despre boala care poate lăsa urme nedorite asupra creierului.
„Sunt trei răspunsuri.
- În primul rând, am să dau răspunsul pe persoana mea: trebuie să rezistăm în fața acestui lucru. Trebuie. Michelangelo a zis dacă Dumnezeu ne-a făcut, nu ne va părăsi.
- În al doilea rând, ca să fim sănătoși trebuie să urmăm sfaturile specialiștilor, nu ale politicienilor.
- Și în al treilea rând, în apropierea noastră se află niște înțelepți, poporul din Israel. Ei sunt supuși asemenea unui atac și au și alte probleme. Și ei trebuie să se apere. Ce fac ei să copiem și noi, cred că nu sunt proști (…).
Deci să vedem ce fac ei, cum se apără, cum reușesc și să luăm de bună, pentru că au mai multă experiență și au doctori foarte buni și informații foarte bune, iar informația ajunge mai repede la dânșii decât la noi”, a recomandat renumitul neurochirurg Vlad Ciurea, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.
Efectele COVID la nivelul creierului
Efecte virusului Sars CoV-2 asupra creierului sunt halucinante.
”Formidabile efecte și multe, multe. Vă și sperii dacă vă spun: neuropatii, tremur al mâinilor, probleme cu gust și miros permanente, tulburări vizuale, tulburări de echilibru, stare de stres permanent, atac de panică, insomnii rebele.
Sunt oameni care se trezeau noaptea și aveau gânduri… nu vreau să sperii pe nimeni. La fel, persoane care aveau un început de boală gravă, de Parkinson în debut, de exemplu, când a venit valul i-a lovit în plin și boala s-a declanșat”, a atras atenția prof. univ. dr. Vlad Ciurea.
Întrebat dacă a reușit să-și formeze o părere referitoare la acest virus și de ce lovește el atât de multe organe, specialistul spune că ideea nu este a lui, dar o susține.
”Nu este ideea mea, ea aparține domnului academician Victor Voicu, președintele secției Medicale de la Academie, care a și scris un articol. Ne-a cooptat pe mai mulți medici și am scris fiecare partea noastră.
El a spus că este o boală pe epitelii, toate epiteliile sunt afectate: și vasculare, și cerebrale, și stomacale, și pulmonare, acolo este boala. Lupta este alta: mai bine prevenim decât s-o avem”, a concluzionat renumitul medic neurochirurg Vlad Ciurea, pentru sursa citată.