Din cuprinsul articolului
Există anumite alimente și nutrienți care pot contribui la menținerea sănătății glandei tiroide și la susținerea funcției tiroidiene normale.
Unele studii preliminare au sugerat că usturoiul poate avea un efect benefic asupra funcției tiroidiene și poate ajuta la reglarea nivelurilor hormonilor tiroidieni.
Usturoiul conține substanțe active, cum ar fi seleniu și iod, care sunt esențiale pentru funcționarea normală a glandei tiroide. Iodul, în special, este un component esențial al hormonilor tiroidieni.
De asemenea, usturoiul are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care pot ajuta la protejarea glandei tiroide de stresul oxidativ și inflamație.
Persoanele care iau medicamente pentru tiroidă ar trebui să fie atente la consumul excesiv de usturoi, deoarece acesta poate afecta absorbția medicamentului.
În general, usturoiul poate face parte dintr-o dietă echilibrată și sănătoasă, dar este important să aveți în vedere că există variabilitate în modul în care acesta poate afecta glanda tiroidă în funcție de individ, potrivit bzi.ro.
„Glanda tiroidă are un rol important în buna funcționare a întregului organism. De aceea, atunci când nu mai funcționează în parametri normali, pacientului îi este afectată calitatea vieții, atât a celei personale, cât și a celei profesionale.
Este cât se poate de important ca atunci când observă că nu mai au energie fără să fi depus efort fizic sau intelectual intens, că nu se mai pot concentra, să meargă la medicul endocrinolog pentru investigații amănunțite.
Normal este să se simtă bine. Oboseala cronică, apatia și stările recurente de melancolie nu sunt normale.”, spune prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Societății Române de Endocrinologie.
Astfel, în cazul unor disfuncții tiroidiene pot să apară simptome dintre cele mai diverse, de la transpirație excesivă, senzații de sugrumare, până la probleme articulare ori musculare. Cele mai frecvente semnale de alarmă sunt:
De menţionat că, în scop preventiv, medicii de familie pot depista bolile tiroidei din timp, analizele tiroidiene de sânge decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (TSH, T3,T4) fiind introduse pe lista analizelor anuale pe care le fac pacienții pe care îi au în grijă.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…