Sari la conținut

Efecte tămăduitoare ale apei vii. Combinaţia simplă care scade rapid glicemia şi stimulează procesele metabolice

consumul de apa calda dimineața
Sursă foto: Giorgio Trovato - Unsplash
beneficiile consumului de apa caldă

Aproximativ 90% din corpul nostru este apă şi, prin urmare, este foarte important ca acesta să fie constant hidratat. În caz contrar, nu numai pielea va fi acoperită de riduri, ci și organele interne nu vor mai funcționa corect.

Din păcate, apa de la robinet conține hormoni, clor, antibiotice și diverse metale, care ajung în organism imediat după ce le-am consumat. Această apă slăbește sistemul imunitar și duce la diverse boli.

Consumul apei vii determină dezvoltarea țesuturilor sănătoase și însănătoșirea celor vătămate, iar apa moartă distruge bacteriile. În cazul animalelor, prin apa alcalină animalele cresc mai repede, iar apa acidă ajută la distrugerea paraziților sau a diferiților dăunători.

Ce este apa alcalină?

Apă alcalină se referă la apă care are un pH mai mare decât 7, adică mai mare decât nivelul neutru. pH-ul este o măsură a acidității sau alcalinității unei substanțe, pe o scară de la 0 la 14. Un pH de 7 este considerat neutru, iar un pH sub 7 indică o substanță acidă, în timp ce un pH peste 7 indică o substanță alcalină.

Atenţie! Consumul excesiv poate duce la dezechilibre în nivelul de electroliți din organism și poate provoca alcaloză, care este o afecțiune caracterizată de niveluri ridicate de bază în sânge.

Ajută la menținerea echilibrului acido-bazic

Potrivit nutriționistei Tatyana Vinenko, așa-numita apă alcalină are un efect deosebit de benefic asupra sănătății și frumuseții. Principalul său avantaj față de apa plată obișnuită este că ajută la menținerea echilibrului acido-bazic al organismului.

Fluctuațiile acestui indicator induc dezechilibre hormonale, care se manifestă inclusiv prin apariţia ridurilor sau a unor afecţiuni medicale mai serioase. Există o singură modalitate de a preveni aceste probleme – consumul zilnic de apă alcalină.

apa cu lămâie
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro

Reţeta simplă de preparare

Cea mai comună rețetă pentru prepararea unei băuturi medicinale este foarte simplă: ai nevoie de apă, sare și lămâie. Sarea de Himalaya este recomandată pentru cele mai bune rezultate, dar nu este necesară. Sarea de masă obișnuită (nu iodată!) va funcționa și ea.

– 1 litru de apă curată

– 1 lămâie

– 1 linguriţă de sare Himalaya

Umpleți un borcan de sticlă cu apă, adăugați sarea și o lămâie tăiată în bucăți mici. Se amestecă totul bine și se acoperă borcanul cu un capac. Lăsați băutura să se infuzeze la temperatura camerei. A doua zi, băutura alcalină va fi gata de utilizare.

Stimulează procesele metabolice

Consumul acesteia stimulează procesele metabolice din organism, ajută la detoxifiere și poate fi folosită în lupta împotriva obezității. Este un bun diuretic, motiv pentru care este prescris pentru cistită și pietre la rinichi. Reface celulele hepatice, restabilind funcțiile de filtrare ale ficatului. În plus, reduce aciditatea din organism, prevenind pierderea mineralelor din oase şi masa musculară.

Consumul regulat al băuturii alcaline crește sensibilitatea la insulină, ceea ce înseamnă că excesul de zahăr este eliminat din sânge.

De asemenea, această băutură ajută la scăderea nivelului de colesterol „rău” și este considerată destul de eficientă în prevenirea tromboflebitei și a coagulării sângelui. Potrivit medicilor, are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar şi este adesea prescrisă pentru tulburările gastrointestinale, restabilind microflora intestinală și aciditatea din stomac.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel