Din cuprinsul articolului
Ca multe alte medicamente populare, orice vaccin COVID-19 ar putea duce la efecte secundare la unii oameni. Citiți mai departe pentru a afla posibilele efecte secundare pe care le-ați putea experimenta după ce v-ați vaccinat împotriva coronavirusului.
În România sunt în curs de pregătire pentru efectuarea vaccinărilor COVID-19 care ar începe cu anumite grupuri prioritare, potrivit Ministerului Sănătății.
Ca multe alte medicamente populare, orice vaccin COVID-19 ar putea duce la reacții adverse la unii oameni.
Când sunt disponibile, majoritatea vaccinurilor COVID-19, inclusiv a celor de la Pfizer-BioNTech și Moderna, vor necesita două doze pentru a funcționa, administrate la o lună distanță. Injectiile ar putea duce la efecte secundare nervoase, cum ar fi dureri de brate, dureri musculare si febra, potrivit unor oameni de stiinta.
Aceste reacții adverse ar putea dura zile întregi, determinându-i pe unii oameni să plece temporar de la muncă sau la școală, au spus ei. 1 din 10 beneficiari ar fi vulnerabili la aceste efecte secundare, chiar dacă un vaccin se dovedește a fi până la 90% eficient în perioada de probe.
Până în prezent, trei candidați la vaccin, inclusiv vaccinurile Rusiei Sputnik-V și Pfizer-BioNTech și Moderna, s-au dovedit a fi mai eficiente cu 90% în prevenirea infecției COVID-19 pe baza rezultatelor timpurii din studiile lor clinice în stadiu târziu. Producătorii de medicamente au recunoscut, de asemenea, că vaccinurile lor ar putea induce anumite efecte secundare similare cu simptomele asociate cu Covid-19 ușor, cum ar fi dureri musculare, frisoane și cefalee.
Mai mult, medicii americani au cerut Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor să fie transparenți în ceea ce privește efectele secundare pe care oamenii le pot experimenta după ce au primit prima doză de vaccin cu un vaccin anti-coronavirus, astfel încât să nu se sperie să revină la a doua doză.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…