Din cuprinsul articolului
Eczema, sau dermatita atopică, poate afecta atât copii, cât și adulții. În urma cercetărilor, se pare că eczema se manifestă la 10-20% dintre copii, în timp ce la adulți se manifestă în proporție de 3%. Eczema este însoțită de înroșire a pielii și mâncărime. Potrivit Medical News Today, o serie de tratamente naturiste te pot ajuta să lupți împotriva simptomelor neplăcute pe care eczema le cauzează. Iată recomandările medicilor!
Gel de aloe vera
Gelul de aloe vera este obținut din frunzele plantei de aloe vera. Acesta are proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, stimulează sistemul imunitar și încurajează vindecarea leziunilor. Poți cumpăra extractul din magazine, însă pentru o variantă 100% naturală poți utiliza gelul extras direct din frunzele plantei, dacă ai una. Dacă alegi să cumperi un gel, asigură-te că are puține ingrediente. Unele elemente din componența gelului cumpărat pot avea efecte negative asupra eczemei. De asemenea, testează extractul pentru sensibilitate pe o porțiune mică de piele înainte de utilizare.
Ulei de cocos
Uleiul de cocos conține acizi grași esențiali ce oferă hidratare pielii, în cazul eczemei. De asemenea, poate reduce inflamația și protejează bariera naturală a pielii. Uleiul de cocos s-a dovedit a fi benefic pentru persoanele care suferă de dermatită atopică, dacă este folosit frecvent. Se recomandă utilizarea lui după baie și de câteva ori în timpul zilei. De asemenea, îl poți utiliza înainte de culcare pentru a menține pielea hidratată noaptea. Testează produsul pe o zonă mică de piele pentru a determina posibilitatea alergiei.
Mierea
Mierea are proprietăți antibacteriene și proprietăți antiinflamatorii și este excelentă în tratarea leziunilor cutanate. De asemenea, mierea stimulează sistemul imunitar și luptă impotriva infecțiilor. Odată aplicată pe zona afectată de eczemă, mierea poate preveni infecția pielii, hidratează pielea și grăbește procesul de vindecare.
Ulei de arbore de ceai
Uleiul din arbore de ceai are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și încurajează vindecarea rănilor. De asemenea, uleiul poate ameliora pielea uscată, mâncărimea și previne infecția. Uleiul, pentru a fi folosit în siguranță pe piele, trebuie diluat cu ajutorul unui alt ulei, precum uleiul de migdale sau uleiul de măsline.
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…