Categories: Stil de viaţă

E vremea conservelor pentru IARNĂ: Iată o reteta unica de roșii la borcan!

Din cuprinsul articolului

E vremea conservelor pentru IARNĂ! Gospodinele au început pregătirea conservelor pentru iarnă. Continuăm seria rețetelor, de această dată cu o rețetă destul de neobișnuită, însă gustul face diferența: roșii jelate la borcan pentru iarnă, un preparat gustos, care cu siguranță va face deliciul mâncărurilor tale în sezonul rece.

Nu este o rețetă clasică, pare destul de ciudată, însă, preparată în acest mod, roșiile își păstrează aroma. Deci – este vorba de roșii în jeleu, pe care multe bunici moderne au început să le pregătească.

Să știți că acesta este un aperitiv original și gustos, perfect pentru o masă festivă. Combină prospețimea roșiilor cu textura netedă a jeleului, creând o combinație interesantă de arome și texturi.

Reteta de rosii în jeleu

Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Ingrediente necesare:

Roșii (prunișoare) – 1 kg
Apă – 1 l
Zahăr – 2 linguri.
Sare – 1 lingura.
Acid citric – 1 linguriță.
Frunza de dafin – 2 buc.
Ienibahar – 5 boabe
Gelatina – 25 g
Mărar sau pătrunjel – opțional

Mod de preparare:

  • Înmuiați gelatina în 100 ml de apă rece și lăsați la macerat timp de 30 de minute (sau urmați instrucțiunile de pe ambalaj).
  • Spălați roșiile și faceți o tăieturi în formă de cruce pe ele. Turnați apă clocotită peste ele timp de 30 de secunde, apoi scufundați-le imediat în apă cu gheață. Acest lucru va face mai ușor de desprins coaja.
  • Curata rosiile de coaja. Lăsați-le întregi sau tăiați-le în jumătate, în funcție de dimensiune.
  • Într-o oală mare se fierbe 1 litru de apă, se adaugă sare, zahăr, dafin și ienibahar. Gatiti la foc mediu timp de 5-7 minute, apoi adaugati acid citric. Se strecoară marinada, îndepărtând condimentele.

Turnați gelatina dizolvată în marinada fierbinte și amestecați bine.
Puneți roșiile finite în borcane sterilizate. Dacă doriți, puteți adăuga crenguțe de mărar, busuioc sau pătrunjel pentru gust. Se toarnă marinada de gelatină fierbinte peste roșii. Închideți borcanele cu capace sterilizate.
Borcanele se pun într-o oală mare, al cărei fund este căptușit cu un prosop de bucătărie, umpleți cu apă până la nivelul capacelor și sterilizate la foc mic 10 – 15 minute.

Scoateți cu grijă borcanele din apă. Întoarceți borcanele cu susul în jos și lăsați să se răcească complet la temperatura camerei.

Recent Posts

Călin Georgescu, mesaj după rezultatele exit-poll: „Astăzi, prin candela aprinsă a speranței, a renăscut curajul de a fi român”

Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, a declarat, după anunțarea exit-poll-urilor pentru primul tur al…

3 ore ago

George Simion, mesaj după rezultatele exit-poll: „Revendicăm intrarea în turul doi. Suntem cea mai mare amenințare pentru acest sistem”

George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a anunțat duminică seara că revendică intrarea în…

4 ore ago

Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll: „Cei care au câștigat sunt românii. Așa trebuie să arate o democrație”

Marcel Ciolacu, mesaj după rezultatele exit poll. Candidatul PSD s-a clasat pe locul 1 în…

4 ore ago

Mesajul Elenei Lasconi după ce sondajele exit-poll o plasează pe locul 2. „Eu nu mă tem de nimic! Dragi români, nu mă lăsați singură”

Elena Lasconi, după ce sondajele exit-poll. Candidatul USR a avut parte de o ascensiune fulminantă…

4 ore ago

Horoscop 25 noiembrie. Leii și Vărsătorii reușesc să pună bani deoparte pentru zile negre

Horoscop 25 noiembrie.  Multe zodii manageriază excelent problema banilor. Cu toate acestea, există și nativi…

5 ore ago

Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul 2

Răspunsurile pe care le așteaptă ROMÂNIA! Exit poll alegeri prezidențiale 2024. Cine merge în turul…

5 ore ago

Citeste si: