Categories: Stil de viaţă

E vremea conservelor pentru IARNĂ: Iată o reteta unica de roșii la borcan!

Din cuprinsul articolului

E vremea conservelor pentru IARNĂ! Gospodinele au început pregătirea conservelor pentru iarnă. Continuăm seria rețetelor, de această dată cu o rețetă destul de neobișnuită, însă gustul face diferența: roșii jelate la borcan pentru iarnă, un preparat gustos, care cu siguranță va face deliciul mâncărurilor tale în sezonul rece.

Nu este o rețetă clasică, pare destul de ciudată, însă, preparată în acest mod, roșiile își păstrează aroma. Deci – este vorba de roșii în jeleu, pe care multe bunici moderne au început să le pregătească.

Să știți că acesta este un aperitiv original și gustos, perfect pentru o masă festivă. Combină prospețimea roșiilor cu textura netedă a jeleului, creând o combinație interesantă de arome și texturi.

Reteta de rosii în jeleu

Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Ingrediente necesare:

Roșii (prunișoare) – 1 kg
Apă – 1 l
Zahăr – 2 linguri.
Sare – 1 lingura.
Acid citric – 1 linguriță.
Frunza de dafin – 2 buc.
Ienibahar – 5 boabe
Gelatina – 25 g
Mărar sau pătrunjel – opțional

Mod de preparare:

  • Înmuiați gelatina în 100 ml de apă rece și lăsați la macerat timp de 30 de minute (sau urmați instrucțiunile de pe ambalaj).
  • Spălați roșiile și faceți o tăieturi în formă de cruce pe ele. Turnați apă clocotită peste ele timp de 30 de secunde, apoi scufundați-le imediat în apă cu gheață. Acest lucru va face mai ușor de desprins coaja.
  • Curata rosiile de coaja. Lăsați-le întregi sau tăiați-le în jumătate, în funcție de dimensiune.
  • Într-o oală mare se fierbe 1 litru de apă, se adaugă sare, zahăr, dafin și ienibahar. Gatiti la foc mediu timp de 5-7 minute, apoi adaugati acid citric. Se strecoară marinada, îndepărtând condimentele.

Turnați gelatina dizolvată în marinada fierbinte și amestecați bine.
Puneți roșiile finite în borcane sterilizate. Dacă doriți, puteți adăuga crenguțe de mărar, busuioc sau pătrunjel pentru gust. Se toarnă marinada de gelatină fierbinte peste roșii. Închideți borcanele cu capace sterilizate.
Borcanele se pun într-o oală mare, al cărei fund este căptușit cu un prosop de bucătărie, umpleți cu apă până la nivelul capacelor și sterilizate la foc mic 10 – 15 minute.

Scoateți cu grijă borcanele din apă. Întoarceți borcanele cu susul în jos și lăsați să se răcească complet la temperatura camerei.

Recent Posts

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

18 minute ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

49 de minute ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

o oră ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

2 ore ago

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

2 ore ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

3 ore ago

Citeste si: