Aveţi părul uscat, aspru, lipsit de viaţă, iar firele se încurcă şi se rup foarte uşor? Nu vă îngrijoraţi. E posibil să aibă nevoie de puţină atenţie şi de un balsam special. Dacă aţi încercat deja asta şi nu a dat rezultate, atunci ar fi cazul să apelaţi la câteva remedii din natură.
Alegeţi variantele cu puţin alcool
Pe vremuri, mulţi oameni foloseau berea pe post de fixativ. Ei bine, se pare că aceasta nu dăuna podoabei capilare, ba din contră, făcea părul mai rezistent şi îi reda strălucirea după ce era spălat. Aşadar, cine vrea să aibă un păr strălucitor poate limpezi părul cu bere după spălare, iar după circa 10-15 minute e nevoie să se clătească totuşi şi cu apă. Atenţie! Berea folosită e bine să fie slab alcoolizată şi cât mai „blondă”, ca să nu decoloreze podoaba capilară.
Uleiul de avocado îl face mai rezistent
Pentru părul uscat puteţi încerca mai multe măşti. Iată cele mai la îndemână dintre acestea. În primul rând e vorba despre uleiul de măsline, care trebuie aplicat la rădăcina firelor de păr. Se masează bine scalpul, apoi vă pieptănaţi şi încercaţi să uscaţi părul cu un uscător. Persoanele care au firele foarte puţin rezistente pot adăuga în uleiul de măsline şi o linguriţă cu ulei de avocado. Ideal e ca acesta să se dea pe păr într-o zi în care staţi acasă. Puteţi aplica uleiul dimineaţa, de exemplu, staţi toată ziua aşa, iar seara vă spălaţi pe cap.
Lapte de cocos pentru firele uscate
Un alt tratament pentru părul uscat este următorul: o linguriţă cu ulei de lavandă şi una cu lapte de cocos. La fel ca mai sus se masează bine rădăcina firului de păr, se lasă să acţioneze toată ziua sau toată noaptea şi apoi vă puteţi spăla. Efectele se vor vedea în câteva săptămâni.
Suplimentele cu fier combat căderea
Printre cauzele căderii părului se numără stresul, tulburările hormonale sau lipsa de fier. Dacă analizele medicale arată că aveţi lipsă de fier e cazul să recurgeţi la suplimente sau la alimente bogate în fier: carne de vită, spanac fiert, caise uscate, roşii sau suc de morcovi combinat cu suc de sfeclă. Însă trebuie să ţineţi cont de faptul că ceaiul şi cafeaua reduc puterea de absorbţie a fierului, aşa că trebuie să le consumaţi cu moderaţie.