Sari la conținut

E răcit? 4 sfaturi deştepte pentru părinţii atenţi

Să fim serioşi! Trăim într-o lume unde la fiecare colţ, la grădi şi şcoală, în parcuri, ne “pândeşte” câte un virus sau vreo boală (exagerez prea mult?). În plus, datorită schimbării vremii, cea mai comună situaţie cu care ne confruntăm în această perioadă, este RĂCEALA.

Ce putem face în acest caz pentru a întări sistemul imunitar al copiilor noştri? Pe lângă o alimentaţie corectă, bogată în fructe şi legume, puteţi fenta răceala cu următoarele produse inspirate 100% din natură, create de noi, Prisaca Transilvania la Cluj.

Prisaca Transilvania
Prisaca Transilvania

1. Sigur te-ai uitat măcar o secundă la copilul care se plânge că are o durere în gât, dar în acelaşi timp priveşti spre acelaşi sirop pe care refuză să îl ia (ba mai mult, te îngrijorează şi conţinutul acestuia).

Uite, poţi încerca Gâtuleţ Fericit, un spray 100% natural, pe bază de propolis şi miere (fără alcool sau alte adaosuri). Are o puternică acţiune antibiotică, antiinflamatoare, bacteriostatică, antivirotică. Se aplică minimum 3 pufuri, de 3 ori pe zi (dar te asigurăm că cei mici vor fi atât de încântaţi de gust că vor cere mai mult ). E nelipsit la noi în casă.

2. După îngrijirea gâtului, este timpul să ne gândim şi la sănătatea sistemului respirator. O alternativă la veşnicele medicamente de 3 ori mai scumpe (dar cel mai important: 100% natural) ar fi Aburii naturii-soluţie cu propolis – aerosoli. Conţine (doar) propolis, miere, ulei volatil de eucalipt, brad, portocal şi lămâi.

Vine în ajutorul copilului tău sprijinind funcţionarea normală a sistemului respirator şi a căilor respiratorii superioare, fiind un suport în sezonul rece sau în schimbări de temperatură. E nevoie doar de câteva picături nediluate în aparatul de aerosoli şi expuneri între 3-5 minute; cei mici vor beneficia din plin de natură.

3. O altă metodă de a fenta răcelile este să consumaţi siropuri cu miere. Este o modalitate plăcută şi delicioasă pentru cei mici. Din gama de produse pentru întărirea sistemului imunitar, recomandăm Cătinuţ, un sirop care îmbină proprietăţile curative ale cătinei şi mierii, find compus din 70% fruct şi 30%miere . Este singurul produs de pe piaţă netratat termic, macerat la rece, presat manual şi fără adaos de apă.
Mai exact, îl putem folosi ca vitaminizant, antioxidant, antiviral, energizant. Pentru o “explozie” de vitamine, recomandăm 1-2 linguri pe zi pentru copiii între 1-3 ani şi 2 linguriţe pe zi pentru copiii peste 3 ani (noi garantăm că o să ceară mai mult). De asemenea, se mai poate dilua în apă sau ceai sub 40°C.

4. Pentru copiii mofturoși care refuză orice fel de tratament (spray-uri, aerosoli, siropuri) există şi un tratament delicios, o combinaţie din miere, polen, goji, caju, caise , pastura, lăptişor de matcă şi scorţişoară. Borcanul copiilor veseli  reuşeşte să susţină imunitatea şi rezistenţa naturală a organismului. Este şi un aport de energie, vitamine şi proteine pentru cei mici ce nu stau prea bine cu pofta de mancare (mai ales pentru cei subnutriţi). Se administrează o dată/de două ori pe zi, câte o linguriţă.
Ţine natura de partea ta. Noi asta ştim să facem, şi nu doar în răceli!

Imagine 2 Prisaca - imagine articol (4)Rămâneţi sănătoşi, cu copii voioşi!
Echipa Prisaca Transilvania

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel