Fericirea în afara unui cuplu pare puțin plauzibilă. Oamenii sunt siguri că cei care nu se află într-o relație sunt nefericiți sau visează la povești de amor. De mici ni se inoculează ideea că o legătură solidă cu un partener este cheia vieții fericite.
Mai ales pentru femei. Cineva care spune că e fericit singur nu este crezut, oamenii din jur îl socotesc mincinos, sunt de părere că se preface.
Cei care aleg să fie liberi sunt mai nefericiți decât cei care conviețuiesc într-un cuplu? Sociologul Bella de Paulo e de părere că totul este doar o iluzie și a descris 4 stereotipuri care îi fac pe oameni să se teamă de singurătate.
Mulți consideră că oamenii singuri nu au viață personală și că totul se învârte în jurul scopului de a-ți găsi un partener. Dar conform sondajelor sociologice, persoanele singure aleg să nu aibă un partener și, adesea, sunt cei care au terminat o căsnicie sau o relație de durată.
Interesant este că bărbații divorțați sunt mult mai dispuși la a se însura din nou, comparativ cu femeile.
”Nu toți suntem dezamăgiți sau înspăimântați de ideea că vom fi respinși. Nu avem legătură cu aceste stereotipuri. Noi adorăm viața noastră solitară”, spune Bella de Paulo.
În Statele Unite, a fost realizat un studiu în care, timp de 8 ani, oamenii au fost întrebați dacă sunt fericiți. Cei căsătoriți după o perioadă de celibat erau foarte fericiți în primul an de mariaj. Dar un an mai târziu, se simțeau la fel ca înainte de nuntă. Cei care nu s-au simțit împliniți au divorțat și doar după divorț și proaspăt câștigata libertate s-au simțit bine.
Se spune că cei singuri nu sunt sănătoși. Dar statisticile arată că lipsa unui partener nu afectează nici sănătatea, nici speranța de viață.
Un alt stereotip este că cei singuri sunt egoiști. Studiile arată însă că cei care nu au o relație sentimentală se poartă mai frumos cu părinții și comunică mai bine cu rudele, își ajută prietenii și vecinii, asta în timp ce aceia aflați într-o relație alocă mai mult timp parteneriatului lor sau copiilor, pe când cei singuri sunt mai deschiși lumii și altor persoane.
Găsirea unui partener este o opțiune personală. Singurătatea transformă în rău doar persoanele încrâncenate, obsedate de găsirea unei ”jumătăți”. Acestea devin depresive, invidioase și cu o stimă de sine foarte scăzută.
Dar cineva care nu trăiește doar pentru a fi într-o relație se bucură de libertate, de frumusețea și tainele vieții.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…