Sari la conținut

E bine sa consumam oua de prepelita?

E bine sa consumam oua de prepelita?Despre oul de prepelita putem vorbi numai la superlativ. Nu are contraindicatii si nu are efecte nedorite asupra organismului. Mai mult decat atat, continutul sau chimic este unul incredibil de bogat, raportandu-ne la dimensiunea sa fata de cea a unui ou de gaina.
Iata potentialului energetic si chimic al oului de prepelita comparativ cu unul de gaina:
Oul de prepelita are de 15 ori mai multa vitamina B2 decat un ou de gaina
Contine de 7,5 ori mai mult fier
Depaseste de 5 ori continutul unui ou de gaina in ceea ce priveste fosforul
Vitamina B1 se gaseste in oul de prepelita de 6 ori mai mult decat intr-unul de gaina.
Cel mai adesea, ouale de prepelita erau folosite pentru a trata probleme legate de infertilitate si astmul bronsic, insa, cu timpul, aria lor de utilizare s-a largit ajungand sa trateze boli de rinichi, afectiuni ale ficatului si inimii, afectiuni gastrice, cure si diete diverse.
Continuarea pe Lyla.ro

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel