Din cuprinsul articolului
Expertă în igienă, declarația momentului: Nu trebuie să facem baie sau duș NICIODATĂ.
După ce Amou Haji, supranumit “cel mai murdar om din lume” pentru că nu s-a spălat timp de aproape șapte decenii, a murit 94 de ani, în Iran, săptămâna trecută, au apărut voci care spun că, de fapt, dușul zilnic nu este necesar.
Potrivit experților în sănătate din Marea Britanie, dușul zilnic că e un moft care ne scapă de mirosuri neplăcute, însă că atunci când vine vorba de sănătate el e irelevant.
Concret, specialiștii spun că de fapt bacteriile care se acumulează zi de zi pe piele au rolul de a ne proteja și că dușul zilnic ar distruge această barieră naturală.
În ceea ce privește mirosurile neplăcute, specialiștii spun că acestea sunt cauzate de anumite feluri de bacterii și că scopul dușului zilnic e mai mult unul de îndepărtare a acelor bacterii decât unul sanitar.
Profesoara Sally Bloomfield, o expertă britanică în igienă, pune că de fapt oamenii nu trebuie să facă baie sau duș niciodată pentru a avea o bună igienă. Totuși, când a fost întrebată dacă face duș zilnic, a răspuns afirmativ, motivând că o face pentru ca părul ei să arate ”rezonabil”.
„În opinia mea, nu trebuie să facem baie și duș în fiecare zi. De fapt, nu trebuie deloc să facem baie și duș. Există microbi pe corpul nostru care produc mirosuri neplăcute, dar nu ne sunt dăunători.
Și motivul pentru care facem baie și duș este că vrem să scăpăm de aceste mirosuri și vrem să ne simțim confortabil. Este în regulă, dar în ceea ce privește prevenirea bolilor, nu este cu adevărat important”, a declarat profesorul Bloomfield, potrivit Daily Mail.
În opinia profesoarei de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, obiceiul oamenilor de a se spăla este doar pentru a fi „acceptați din punct de vedere social“.
Sally Bloomfield, care a susținut campania guvernamentală de spălare a mâinilor în timpul pandemiei de Covid-19, a lăsat să se înțeleagă că nu era nimic în neregulă cu stilul de viață al acestuia, din punctul de vedere al igienei.
Ea a spus că spălatul corpului de multe ori ar putea lipsi organismul de microbiomul său autoreglementat. Sursa citată s-a referit la niște microorganisme care trăiesc în corpul nostru și care controlează nivelul de ulei de pe piele.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…