Sari la conținut

Dușmani secreți: 3 obiceiuri zilnice care te epuizează fără să-ți dai seama

matinale

Ești atât de epuizat încât îți este greu să găsești o modalitate de a o descrie, chiar dacă te-ai asigurat deja că nu ai probleme medicale?

Poate că ați urmat deja sfaturile obișnuite de la experți: mâncați o dietă echilibrată, faceți exerciții fizice și asigurați-vă că dormiți suficient.

Ei bine, se dovedește că există anumite obiceiuri zilnice care îți pot secătui vigoarea fără să bănuiești.

Printre acei sabotori de energie ascunși se numără și vechi cunoștințe, cum ar fi să stai într-o poziție greșită sau să amâni mesele.

De vină ar putea fi și lucruri pe care le facem fără să ne dăm seama, cum ar fi respirația greșită când avem prea multe lucruri în minte, după cum a spus psihologul Uma Naidoo pentru Huffington Post, sau să avem prea multe pagini deschise pe computer, după cum a subliniat neurologul Rana Mafee pentru aceeași publicație.

1. Seriale TV, filme și știri

Vizionarea serialelor sau a filmelor este ceva ce facem pentru a ne relaxa, însă acest obicei este inclus în lista posibililor factori care provoacă oboseală psihică.

„Ca ființe umane, suntem creaturi emoționale, iar mulți dintre noi suntem empatici și percepem sentimentele personajelor din emisiunile TV și filme.

„Ne pot aminti de experiențele dureroase din viața noastră, orice fel de deficiență, slăbiciune, pierdere sau nesiguranță și toate acestea pot provoca multe emoții atașate, cum ar fi tristețe, anxietate, frică, furie, că, chiar dacă sunt în subconștient, ele ne pot afecta.

„Așa că atunci când te uiți la multe dintre aceste emisiuni TV, chiar dacă nu simți că te gândești deschis la asta, acele sentimente vor fi sub suprafață.

„În timp ce lucrezi, în timp ce ești cu familia, acea multitudine de emoții te pot cuprinde și te pot face să te simți epuizat toată ziua fără să-ți dai seama.”

Magavi a adăugat că ceva asemănător se poate întâmpla după ce vizionați sau citiți știrile, „pentru că vă fac să vă gândiți la ceea ce se întâmplă în lume”.

Și a lămurit că nu spune că e rău să te uiți la televizor sau să citești ziare.

2. Sporturi

Într-adevăr, un alt dintre acele lucruri care distrează, care ne scot din rutina de zi cu zi, poate fi sportul.

„Fanii pasionați pot fi foarte absorbiți de un anumit sport și pot lua câștigurile și înfrângerile ca pe ale lor, simțindu-se fie excesiv de triști și demoralizați, fie exaltați.

„Orice emoție extremă, orice emoție puternică este de obicei epuizantă: fericirea intensă poate epuiza multe dintre circuitele din creier; tristețea profundă poate fi legată de anxietate, care supraîncărcă amigdala din creier și te face să te simți foarte obosit.”

miros neplăcut

3. Planurile

Planificarea este o modalitate de a controla realitatea, de a organiza viața, de a învinge haosul, de a prelua cârma, scrie BBC.

În acest caz, se aplică din nou afirmația că (aproape) totul în exces este rău.

Planificarea este foarte utilă… până la un punct

Expunerea constantă la un program încărcat poate provoca anxietate crescută și poate afecta negativ memoria și viteza de procesare.

„Unii oameni petrec atât de multe ore făcând programe și liste, încât nu sunt capabili să trăiască cu atenție și să se bucure de viața lor.

„Aceasta poate provoca o mulțime de sentimente de tristețe, demoralizare sau oboseală.” Pentru unii oameni, asta se termină în vise.

„Am pacienți adulți care visează că vor întârzia la școală, că nu și-au terminat temele… au o mulțime de vise care îi duc înapoi în copilărie, unde simt că sunt în permanență în spate și asta îi face să se simtă rău dimineața”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel