Dureri la nivelul coloanei cervicale sau lombare, un simptom ce nu trebuie ignorat. Vezi ce îți poate provoca durerea

Dacă apar dureri la nivelul coloanei cervicale sau lombare, un simptom ce nu trebuie ignorat. Vezi ce îți poate provoca durerea și cum să te ferești.

Opiniile sunt împărțite atunci când vine vorba de efectele pe care aparatul de aer condiționat îl are asupra sănătății. În timp ce unii specialiști declară că acest aparat poate cauzeaza probleme grave de sănătate, alții chiar recomandă în unele situații acest lucru.

Astfel, confortul pe care acesta îl aduce în zilele toride de vara poate să producă și îmbolnăviri celor din casa, știut fiind faptul că schimbările de temperatura pot duce la apariția astmului, a afecțiunilor pulmonare sau a bolilor respiratorii.

De aceea, este foarte probabil că o persoana care vine de afara, unde sunt peste 30 de grade Celsius și este transpirata, să răcească atunci când intra într-o camera unde sunt 20 de grade Celsius.

Laringita, faringo-amigdalita, rinita, sinuzita, otita sunt boli frecvente pe care le pot suferi cei cu anumite sensibilități, care intra zilnic vara în contact cu aerul condiționat.

Mai mult, cei care merg la drum lung și folosesc aerul condiționat din mașină pot resimți dureri la nivelul coloanei cervicale sau lombare.

De aceea, extrem de important este că viteza și presiunea aerului rece provenit din aparatele de climatizare să nu fie foarte mare.

Afecțiuni cauzate de aerul condiționat

Răceli puternice. Temperaturile ridicate specifice sezonului cald transforma aparatele de aer condiționat în medii propice de dezvoltare a bacteriilor periculoase pentru sănătate.
Bacteriile ce pot fi transmise de aerul condiționat care nu este curățat periodic nu poate duce doar la apariția gripelor, ci și la apariția unor răceli periculoase însoțite de febra ridicata.
Afectează ochii. Ochii pot fi afectați de aerul condiționat, acesta ducând la iritații, înroșire sau lăcrimare. Mai mult, se pare că un aparat de aer condiționat, care este setat la temperaturi mici și care bate fix spre o anumită persoana, poate cauza acesteia uscarea ochilor. Totodată, aerul condiționat mai poate accentua o conjunctivita deja existenta.
Alte afecțiuni

Aerul rece de la aparatul de climatizare poate provoca nevralgii, contracturi musculare, înțepeniri ale gatului sau spatelui, dureri lombare și de coloana, iritații și congestii ale ochilor.
• Spatiile cu aparate de aer condiționat trebuie să fie ventilate regulat.

• Temperatura optima din camera trebuie să fie intre 21 și 25 de grade Celsius.

• Aparatul de aer condiționat nu trebuie instalat aproape de pat, ideal fiind că acesta să fie poziționat în alta camera, și nu în dormitor.

• Aparatul trebuie să fie dotat neapărat cu termostat, iar filtrele de aer trebuie curățate cu regularitate. Filtrele murdare ne pot îmbolnăvi, iar daca sunt curățate, dar operațiunea a fost ineficient realizata, acestea pot constitui o sursa importanta de germeni.

• Aparatul trebuie folosit cu măsură și nu în mod constant.

• Copilul nu trebuie să stea în camera în timp ce aerul condiționat este pornit, indiferent de poziția jetului de aer rece.

• Daca la serviciu aerul condiționat este pornit continuu, este recomandat că cel care se afla în bătaia directa a jetului de aer rece să poarte o jacheta sau o eșarfă pentru a-și proteja gatul.

• Noaptea este indicat că aparatul de aer condiționat să fie setat astfel încât să se oprească înainte de miezul nopții, potrivit sfatulmedicului.ro.

Recent Posts

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

8 minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

38 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

o oră ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

12 ore ago

Citeste si: