Durerea neuropată se poate croniciza. Care sunt cele mai predispuse persoane

Durerea neuropată este deseori descrisă de pacienți ca o durere similară unei arsuri. Uneori dispare de la sine, alteori se poate transforma într-o durere cronică. De multe ori, este rezultatul unei leziuni nervoase.

Printre cele mai cunoscute cauze ale durerii neuropate sunt: amputare, alcoolism, probleme la nivelul spatelui, ale picioarelor, chimioterapie, diabetul zaharat, scleroza multiplă, sau după o intervenție la nivelul coloanei vertebrale. Poate fi rezultatul unei lovituri, a unei boli sau să apară în urma unei infecții. De exemplu, pacienții care au HIV poate avea astfel de dureri. Printre cauze mai pot fi regăsite de deficitul de vitamina B, anumite probleme tiroidiene, sau prezența artritei. Însă, de regulă, durerea neuropată poate să fie cauzată de o afectare a sistemului nervos central sau periferic.

Care sunt simptomele:

Durerea neuropată poate să apară ca urmare a anumitor activități care implică aria afectată sau din contra, poate să apară brusc. De regulă, durerea apare sub forma unei arsuri. Apare senzația de amorțeală sau de furnicături în membre. Apar și dificultățile de somn, apare oboseala.

În ce constă tratamentul:

Pacientul trebuie să nu neglijeze astfel de dureri și să meargă la medic pentru o evaluare completă. Mai ales dacă durerea este asociată cu febră sau starea generală de apatie, de rău general.

Medicul poate prescrie antiinflamatoare nesteroide. De asemenea, medicamentele antidepresive pot ameliora simptomele durerii neuropate.

Tratamentul durerilor neuropate are ca scop diminuarea în intensitate a durerii dar și restabilirea normalității organice și funcționale ale zonei afectate. Deoarece durerea neuropată este de cele mai multe ori cronică, ea are implicații multiple atât la nivel fizic cât și psihic. Astfel pacientul va avea nevoie de un tratament complex care practic să reușească să modifice percepția durerii. Tratamentul durerilor neuropate are la bază terapii diverse, de la anestezie locală, masaj, acupunctura, kinetoterapie, blocarea unor plexuri nervoase, stimulare centrala, chirurgie decompresivă dar și consiliere psihologică. Din păcate, spun medicii, peste jumătate din pacienți nu au succes în urma tratamentului, durerea devenind cronică.

Recent Posts

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

11 minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

41 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

o oră ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

3 ore ago

Citeste si: