Din cuprinsul articolului
Boala de inimă rămâne principala cauză de deces pentru bărbați și femei în Statele Unite. Pentru mulți, durerea în piept este primul simptom de îngrijorare. Cunoscută medical sub numele de angină, durerea în piept apare atunci când mușchiul inimii este blocat temporar și în imposibilitatea de a primi sângele și oxigenul de care are nevoie.
În fiecare an, milioane de americani sunt văzuți în departamentele de urgență pentru dureri în piept.
Deși durerea toracică inexplicabilă nu indică întotdeauna un atac de cord, nu trebuie ignorată. La fiecare 40 de secunde, cineva din SUA suferă un atac de cord. Înțelegerea semnelor de avertizare ale atacului de cord și când să reacționați la ele vă poate salva viața.
Angina pectorală se poate simți o presiune sau o strângere pe piept. Durerea poate apărea și la nivelul maxilarului, umerilor, spatelui, gâtului sau brațelor. În timp ce angina este relativ frecventă, poate fi dificil de diferențiat de alte tipuri de durere toracică, cum ar fi disconfortul care vine cu indigestie.
Există două tipuri principale de angină: stabilă și instabilă. Acesta din urmă semnalează uneori un atac de cord.
Caracteristicile anginei stabile includ:
Caracteristicile anginei instabile includ:
Dacă aveți dureri în piept care durează mai mult de cinci minute sau sunt însoțite de alte simptome, cum ar fi greață, dificultăți de respirație, slăbiciune sau amețeli, sunați la 112 și căutați ajutor imediat.
O femeie care are un atac de cord poate prezenta simptome diferite de angina pectorală decât simptomele clasice de angină. Femeile pot avea, de asemenea, greață, dificultăți de respirație, dureri abdominale, disconfort la nivelul gâtului, maxilarului sau spatelui și o durere înjunghiată în piept, mai degrabă decât presiune.
Deoarece angina poate fi un semn al unei boli cardiace subiacente, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre simptomele dumneavoastră.
Medicul dumneavoastră vă poate trata angina pectorală cu nitroglicerină pentru a ajuta la ameliorarea disconfortului. Poate veni sub formă de tablete, spray, plasture pentru piele de capsulă sau unguent.
De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate recomanda o schimbare a stilului de viață pentru a aborda factorii de risc.
Modificările stilului de viață pot include nefumatul, modificări ale dietei pentru a limita aportul de sare și grăsimi, controlul tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, evitarea temperaturilor extreme și a activității intense și gestionarea nivelului de stres.
Izolați-vă ferestrele astăzi! Vă pregătiți pentru zilele reci de iarnă? Prin setarea ferestrelor dvs. din…
Cheagurile de sânge pot pune viața în pericol dacă blochează venele sau arterele, făcând conștientizarea…
Pancreasul este un organ care ajută la digestie și la metabolizarea zahărului și este situat…
Pe 17 noiembrie 2024, horoscopul zilnic aduce o serie de provocări și oportunități pentru fiecare…
Progresul tehnologiei ne-a binecuvântat cu aparate modernizate pentru a ne face viața mai ușoară și…
Declinul cognitiv este un semn distinctiv al bolii Alzheimer, o afecțiune neurodegenerativă progresivă care afectează…