Ce trebuie să faci după un infarct miocardic

Un pacient care a suferit un infarct miocardic va trebuie să respecte anumite reguli și să-și schimbe stilul de viață. Mai ales, controalele medicale după un astfel de eveniment sunt esențiale, spun medicii. Însă și regimul alimentar are un rol important. 

Infarctul miocardic apare atunci când una sau mai multe artere coronare au fost astupate de un cheag sau de o placă de aterom.

Medicii susțin că această problemă medicală atât de serioasă are anumite simptome care o preced și pe care nu ar trebui să le ignorăm. Infarctul apare nu doar la cei în vârstă, ci o mulțime de tineri au astfel de probleme grave. Printre simptomele premergătoare unui infarct se regăsesc: dureri în piept care se repetă la efort, la frig sau apar noaptea. Atenție! Timpul este inamicul numărul unu în astfel de situații. De el depinde modul în care o persoană este sau nu salvată, precum și cum va fi după acel infarct.

Alături de medici, familia are un rol esențial în viața pacientului după un infarct. Ajutorul acordat inițial pentru îngrijire dar și suportul psihic contează mult pentru bolnav.

De asemenea, vindecarea după infarct depinde mult de mărimea cicatricei infarctului – a zonei rămase neirigate. Dacă ea va fi mai mare, cu atât mai grave și mari vor fi sechelele de după infarct, spun medicii cardiologi.

Recuperarea după infarct înseamnă respectarea tratamentului recomandat de medic. Dar și respectarea dietei și efectuarea de exerciții fizice. În plus, esențial este și controlul factorilor de risc care pot conduce la apariția unui nou infarct. De asemenea, nitroglicerina nu trebuie să lipsească din buzunarul unui astfel de pacient. Dar, atenție: aceasta se va utiliza și lua exact așa cum a spus medicul cardiolog. Nitroglicerina se utilizează când apar durerile în piept. Dacă nici cu aceasta ele nu cedează, este obligatoriu ca pacientul să ajungă la spital sau să sune la 112.

Regimul alimentar esențial

Astfel, persoana bolnavă va mânca multe fructe și legume. Va exclude din alimentație untul, smântâna, grăsimile, frișca, slănina. Este indicat consumul de pește și de carne slabă, fără piele. Nici abuzul de ouă nu este recomandat. Cafeaua este permisă, dar nu în exces, o ceașcă pe zi. Dulciurile sunt permise dar cu moderație. Iar sarea este permisă în cantități mici, dar să nu existe un diagnostic de insuficiență cardiacă.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

8 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

27 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

48 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: