Ce trebuie să faci după un infarct miocardic

Un pacient care a suferit un infarct miocardic va trebuie să respecte anumite reguli și să-și schimbe stilul de viață. Mai ales, controalele medicale după un astfel de eveniment sunt esențiale, spun medicii. Însă și regimul alimentar are un rol important. 

Infarctul miocardic apare atunci când una sau mai multe artere coronare au fost astupate de un cheag sau de o placă de aterom.

Medicii susțin că această problemă medicală atât de serioasă are anumite simptome care o preced și pe care nu ar trebui să le ignorăm. Infarctul apare nu doar la cei în vârstă, ci o mulțime de tineri au astfel de probleme grave. Printre simptomele premergătoare unui infarct se regăsesc: dureri în piept care se repetă la efort, la frig sau apar noaptea. Atenție! Timpul este inamicul numărul unu în astfel de situații. De el depinde modul în care o persoană este sau nu salvată, precum și cum va fi după acel infarct.

Alături de medici, familia are un rol esențial în viața pacientului după un infarct. Ajutorul acordat inițial pentru îngrijire dar și suportul psihic contează mult pentru bolnav.

De asemenea, vindecarea după infarct depinde mult de mărimea cicatricei infarctului – a zonei rămase neirigate. Dacă ea va fi mai mare, cu atât mai grave și mari vor fi sechelele de după infarct, spun medicii cardiologi.

Recuperarea după infarct înseamnă respectarea tratamentului recomandat de medic. Dar și respectarea dietei și efectuarea de exerciții fizice. În plus, esențial este și controlul factorilor de risc care pot conduce la apariția unui nou infarct. De asemenea, nitroglicerina nu trebuie să lipsească din buzunarul unui astfel de pacient. Dar, atenție: aceasta se va utiliza și lua exact așa cum a spus medicul cardiolog. Nitroglicerina se utilizează când apar durerile în piept. Dacă nici cu aceasta ele nu cedează, este obligatoriu ca pacientul să ajungă la spital sau să sune la 112.

Regimul alimentar esențial

Astfel, persoana bolnavă va mânca multe fructe și legume. Va exclude din alimentație untul, smântâna, grăsimile, frișca, slănina. Este indicat consumul de pește și de carne slabă, fără piele. Nici abuzul de ouă nu este recomandat. Cafeaua este permisă, dar nu în exces, o ceașcă pe zi. Dulciurile sunt permise dar cu moderație. Iar sarea este permisă în cantități mici, dar să nu existe un diagnostic de insuficiență cardiacă.

Recent Posts

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

21 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

51 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

o oră ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

3 ore ago

Citeste si: