Sari la conținut

După ce vei citi asta nu vei mai arunca niciodată apa în care a fiert orezul

Imediat ce orezul a fiert, strecurați lichidul într-un alt recipient. „Apa de orez” este gata. Potrivit healthyfoodhouse.com, ar trebui să consumăm această băutură pentru că:

Este cel mai bun remediu pentru febră
Poate fi folosită ca remediu natural împotriva febrei, întrucât împiedică deshidratarea și stările de vomă. În plus, înlocuiește nutrienții pierduți și accelerează procesul de recuperare.

Previne constipația

Având un conținut ridicat de fibre, acest lichid îmbunătățește tranzitul intestinal. De asemenea, stimulează dezvoltarea florei intestinale.

Previne deshidratarea
Apa de orez ar trebui consumată în special vara, când pierdem foarte multă apă prin transpirație.

Combate diareea
Este un remediu excelent atât pentru copii, cât și pentru adulți. Apa de orez nu are contraindicații și nici efecte adverse.

Este o sursă de energie 
Apa de orez are un conținut ridicat de carbohidrați, ceea ce o transformă într-o sursă perfectă de energie. Puteți bea acest lichid dimineața pe stomacul gol.

Oferă protecție UV
Consumul de apă de orez combate efectul nociv al radiațiilor UV. Orizanolul este substanța care ne protejează de razele soarelui.

Pentru înfrumusețare

În ceea ce priveşte îngrijirea tenului, apa de orez poate fi folosită ca tonic natural. Tamponarea feţei cu un disc demachiant înmuiat în apă de orez va calma pielea şi îi conferi un aspect neted. De asemenea, ea poate preveni apariţia şi estompează petele cauzate de procesul de îmbătrânire.

Apa de orez are efect uşor astringent, astfel că ajută la diminuarea şi închiderea porilor dilataţi. Poate fi utilizată pe orice tip de ten: uscat, gras sau normal.

Tradiţia spălării părului cu apă de orez este îndelung practicată de femeile din grupul etnic Yao, din China. Acestea sunt cunoscute mai ales pentru recordul pe care l-au adus comunităţii lor: Huangluo a fost desemnat satul în care trăiesc femeile cu cel mai lung păr din lume. Secretul părului lor lung şi mătăsos este chiar apa de orez care, pe lângă proprietăţile deja amintite, face ca podoaba capilară să fie şi mai uşor de pieptănat.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel