Din cuprinsul articolului
Imunitatea împotriva coronavirusului se poate obține atât prin vaccinare, cât și prin recuperarea după infecția naturală. În ambele cazuri, organismul dezvoltă anticorpi eficienți în lupta anti-COVID, însă aceștia sunt eficienți pentru o perioadă limitată. După cât timp începe să scadă imunitatea împotriva virusului?
Experții în sănătate susțin că vaccinul anti-COVID este mult mai eficient în lupta împotriva coronavirusului. Se pare că imunitatea obținută după vaccinare rezistă pentru o perioadă mai lungă de timp, spre deosebire de imunitatea obținută după infectarea propriu-zisă.
Dr. Emilian Imbri a explicat la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, marți seară, pe B1 TV, citat de DC News, că imunitatea, fie ea obținută natural sau dobândită prin vaccin, începe să scadă după o anumită perioadă, „perioadă pe care, din păcate, specialiștii încă nu o cunosc”.
„Mai luați în calcul și faptul că o să apară SARS-CoV-4” adaugă medicul.
Dr Emilian Imbri susține că imunitatea anti-COVID este eficientă pentru aproximativ un an de la vaccinare. Specialiștii în sănătate susțin, de asemenea, că după această perioadă ar putea fi necesară o a treia doză de vaccin. Aceasta ar putea stimula sistemul imunitar pentru a produce un nivel optim de anticorpi și, de asemenea, ar putea oferi protecție sporită împotriva noilor tulpini.
Imunitatea completă se dezvoltă după 14 zile de la administrarea rapelului
„La 10 zile, 14 zile după a doua doză, se poate considera că ai o imunitate rezonabilă și poți sta liniștit. Johnson & Johnson nu are decât o doză, dar la o săptămână, două săptămâni după ce faci vaccinul poți să spui că organismul începe să se apere. Imunitatea – și imunitatea naturală și cea câștigată prin vaccin, dobândită cu vaccin, au o perioadă după care se pare că încep să scadă forțele de apărare ale organismului, perioadă pe care, din păcate, specialiștii încă nu o cunosc, dar se merge pe ideea că aproximativ un an de zile, (…) la fel ca și la vaccinurile gripale obișnuite”, a explicat medicul.
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…