Din cuprinsul articolului
Dulceata de gutui nu este doar un desert delicios, ci si o alternativa excelenta la remediile de casa. Are efecte tonice, diuretice, astringente, antibacteriene și coleretice. În timpul tratamentului termic, unele dintre proprietățile benefice ale fructelor se pierd, dar nutrienții importanți sunt păstrați. În practica medicală, se folosesc decocturi din fructe.
Mai mult, extractul de plantă este adăugat la medicamente pentru a calma iritația, pentru a calma organismul. Compoziția fructelor este plină de pectine. Aceste substanțe sunt capabile să regleze nivelul colesterolului din sânge, să accelereze procesele metabolice și să stabilizeze activitatea stomacului și a ficatului.
Un alt element important al compoziției sale este fibra. Ele ajută la pierderea în greutate, protejează organismul de cancer, întăresc inima și îmbunătățesc funcționarea generală a organismului. Fructul în formă de pară combate, de asemenea, stresul și îmbătrânirea datorită concentrației mari de antioxidanți.
Dulceata de gutui este un remediu pentru: constipație, flatulență, colita, patologii ale tractului respirator, tuse, sângerare uterină, tuberculoză, astm bronsic, boli gastrointestinale.
Structura delicată astringentă a gemului acoperă suplimentar mucoasele și le protejează de efectele agresive ale infecțiilor.
Masa de fructe este benefică nu numai pentru sănătatea internă, ci și pentru frumusețea externă. Produsul dulce se aplică pe față/corp pentru a obține o piele hidratată și chiar pe păr pentru a-i stimula creșterea. Când ești răcit, poți mânca câteva linguri de dulceață.
Reteta de dulceata de gutui
Tăiați fructele în jumătate, îndepărtați semințele, înjumătățiți și răzuiți interiorul cu o lingură. Se amestecă apa și zahărul într-o cratiță, se pune la foc mic și se aduce la fierbere.
Adăugați bucățile de gutui tocate în lichidul de zahăr care fierbe. Mărimea fructelor nu afectează în niciun fel gustul felului de mâncare, așa că ghidați-vă după propriile preferințe. Se fierb feliile de fructe timp de 10 minute. Scoateți gutuia finită și adăugați aditivii în sirop. Cel mai bine este să folosiți scorțișoară, vanilie, ghimbir, nucșoară și cuișoare, notează sursa.
Țineți amestecul pe foc până când fructele devin transparente. Gemul se transferă în borcane uscate și se păstrează la frigider. Pentru depozitare pe termen lung, puteți adăuga 1/2 lingură de acid citric înainte de a scoate amestecul de pe foc. După ce se topește, se distribuie în borcane uscate, se sigilează capacele și se fierbe timp de 10-15 minute.
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…