Din cuprinsul articolului
Dulceață de ardei iute și gogoșari. Dulce, acrișoară și ușor iute, este ideală pentru orice tip de FRIPTURĂ! Chef Adrian Hădean îți destăinuie toate secretele unei rețete savuroase. Această dulceață picantă este o rețetă simplă, care se prepara foarte repede și care va oferi preparatelor tale o atingere de-a dreptul originală.
O linguriță de dulceață de ardei iute pusă peste o bucată gustoasă de brânză sau de carne va aduce un plus de aromă și, fără să vă dați seama, veți obține un preparat rafinat.
Dulceață de ardei iute. Rețeta de dulceață de ardei iuți și gogoșari a lui Adi Hădean este senzațională – cine ar fi crezut? E dulce, pătrunzătoare și ușor picantă. Se potrivește perfect cu orice fel de friptură, însă și cu o bucată bună de brânză. Această dulceață e una dintre cele mai intersante dulcețuri făcute până acum.
Ingredientele de mai jos sunt pentru trei borcone mici:
- 500 g ardei iuți roșii (cântăriți înainte de a-i curăța de cotor și semințe)
- 3 gogoșari curățati
- 500 g zahăr
- 500 ml oțet
Dulceață de ardei iute. Dulce, acrișoară și ușor picantă, este ideală pentru orice fel de friptură
Mod de preparare:
Mai întâi trebuie să curățați ardeii iuți de semințe și vinișoare și le tocați cât de mărunt doriți. Folosiți mănuși neapărat! Apoi dați gogoșarii prin mașina de tocat.
Oțetul și zahărul se pun într-un vas și dați în clocot. După câteva minute adăugați ardeii iuți și gogoșarii. Dați focul la mic și fierbeți până dulceața se leagă. Pentru a verifica dacă e legată, luați deoparte o lingură de dulceață și lăsați-o să se răcească – în momentul în care e rece, trebuie să fie ușor cleioasă.
Luați de pe foc și turnați cât este fierbinte în borcane sterilizate.
Poftă bună!, este rețeta de dulceață de ardei iute și gogoșari oferită de Chef Adi Hădean.