Să ţii o dietă este foarte dificil, deoarece trebuie mereu să consumi alimente sănătoase, nu ai voie prăjeli, dulciuri sau mâncare fast-food, unde mai pui dacă eşti gurmandă. Există alimente care au dublu rol, te hrănesc şi topesc grăsimile.
1. Fasolea
Indiferent de tipul de fasole preferat aceasta este hrănitoare, deoarece conţine fibre şi proteine. Proteinele acţionează ca un catalizator pentru a creşte arderile şi pentru a topi grăsimea, iar fibrele hrănesc organismul. Studiile arată că alimentele care conţin fibre reglează apetitul şi încetinesc digestia, astfel că nu îţi va mai fi foame tot timpul
2. Peşte
Nu orice peşte are caracteristica de a arde grăsimi în timp ce îl mânânci. Somonul şi tonul sunt cele două tipuri de peşte care sunt bogate în acizi graşi omega 3 şi stimulează secreţia unei proteine pe nume leptină, care accelerează metabolismul.
3. Seminţe
Sunt perfecte pentru masa de dimineaţă şi te ajută să arzi calorii mult mai repede. Orezul, quinoa, orezul brun, porumbul şi fulgii de ovăz sunt surse importante de carbohidraţi complecşi, care se digeră mult mai greu.
4. Produsele lactate
Dacă quinoa este cel mai bun prieten al tău, atunci aşa ar trebui să fie şi iaurtul, un produs lactat bogat în calciu. Cel mai bine este să le consumi pe acelea cu puţină grăsime, în varianta light.
5. Vinul roşu
Un pahar de vin roşu stimulează circulaţia sângelui, protejează inima şi luptă împotriva acumulării grăsimii.
A.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…