Categories: Ştiri sănătate

Dragoș Pătraru, despre alimentul care distruge organismul. Este consumat în fiecare dimineață

Dragoș Pătraru, despre alimentul care distruge organismul. Lipsa timpului îi forțează pe români să consume micul dejun pe stradă, lucru deosebit de periculos pentru sănătate. Dacă dorești să fi sănătos, micul dejun trebuie să conțină mai multe grupe alimentare, respectiv: grăsimi „sănătoase‟, fibre, vitamine și minerale, nu produse de patiserie.

Alimentația este cheia sănătății. Din nefericire, foarte puțini români au grijă la ce consumă, ceea ce duce la obezitate, probleme cardiace, diabet, etc.

Micul dejun, masă demnă de un rege

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Micul dejun, deși ar trebui să fie o masă demnă de un rege, așa cum spun nutriționiștii, este tratat de cei mai mulți dintre români cu indiferență, nu de puține ori o cafea băută în grabă și un covrig sau o merdenea înlocuind o masă plină de nutrienți, potrivit Gândul.

Consumul frecvent de carbohidrați rafinați poate duce la creșterea glicemiei

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Potrivit medicilor, consumul frecvent de covrigi nu este benefic pentru sănătate. Aceștia au un conținut ridicat de carbohidrați rafinați, fiind făcuți din făină albă. Consumul frecvent de carbohidrați rafinați poate duce la creșterea glicemiei și poate contribui la apariția rezistenței la insulină, crescând riscul de diabet de tip 2.

Mai mult, covrigii au un indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă că sunt digerați rapid și cresc nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru poate duce la senzația de foame la scurt timp după ce ai mâncat și poate încuraja supraalimentarea.

Totodată, covrigii, în special cei făcuți din făină albă, nu conțin suficiente fibre, care sunt importante pentru sănătatea digestivă și pentru menținerea unui sentiment de sațietate, iar o dietă săracă în fibre poate duce la probleme digestive, cum ar fi constipația.

În acest context, Dragoș Pătraru le recomandă românilor să evite aceste produse alimentare.

Cum a slăbit Dragoș Pătraru?

Dragoș Pătraru a reușit să scape de aproape 42 de kilograme. Jurnalistul a afirmat că românii ar să selecteze cu mare atenție produsele alimentare pe care le aleg de pe piață.

După ce a slăbit peste 20 de kilograme, Dragoș Pătraru a vorbit deschis despre modul în care a reușit să piardă un număr impresionat de kilograme.

Acesta a dezvăluit câteva dintre regulile de bază ce țin de alimentație. Acestea au legătură cu aportul de carne adus în organism, dar și cu produsele produsele procesate. Dragoș Pătraru susține că făina albă, sucurile de fructe sau zahărul sunt extrem de nocive pentru organism.

Așadar, produsele de patiserie – inclusiv covrigii – ar trebui excluse din alimentație.

Recent Posts

3 zodii vor fi puse la încercare pe 18 septembrie 2024: Apare o mare cumpănă

Astrologii spun că această încercare pică într-un moment în care Luna are un tranzit invers…

8 minute ago

Arsenie Boca: O să vă pască un mare cutremur! Blocurile din București vor ajunge ca…

Două măicuțe care l-au cunoscut personal pe părintele Arsenie Boca au povestit despre câteva dintre…

38 de minute ago

Pensie recalculată, din nou, pentru zeci de mii de pensionari. Ce erori a găsit Casa de Pensii

Pensii recalculate încă o dată în cazul a zeci de mii de pensionari. Oficiul pentru…

o oră ago

Cum îți poți îmbunătăți îngrijirea pacienților cu neurofibromatoză

Neurofibromatoza (NF) este o afecțiune genetică rară, caracterizată prin formarea de tumori pe nervii din…

o oră ago

Experți: Aceste băuturi reduc riscul de deces prematur la diabetici

Cercetările arată că bolile cardiovasculare sunt cea mai frecventă cauză de deces la persoanele cu…

2 ore ago

Îngrijorare în familia regală: Starea lui Kate Middleton după ce și-a terminat tratamentul: „A trecut prin dificultăți”

Robert Jobson, expert al familiei regale britanice și autor al unei biografii despre Kate Middleton,…

2 ore ago

Citeste si: