Sari la conținut

Dragoș Pătraru, despre alimentul care distruge organismul. Este consumat în fiecare dimineață

Dragoș Pătraru
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
Dragoș Pătraru, sfat pentru sanatate

Dragoș Pătraru, despre alimentul care distruge organismul. Lipsa timpului îi forțează pe români să consume micul dejun pe stradă, lucru deosebit de periculos pentru sănătate. Dacă dorești să fi sănătos, micul dejun trebuie să conțină mai multe grupe alimentare, respectiv: grăsimi „sănătoase‟, fibre, vitamine și minerale, nu produse de patiserie.

Alimentația este cheia sănătății. Din nefericire, foarte puțini români au grijă la ce consumă, ceea ce duce la obezitate, probleme cardiace, diabet, etc.

Micul dejun, masă demnă de un rege

mic dejun
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Micul dejun, deși ar trebui să fie o masă demnă de un rege, așa cum spun nutriționiștii, este tratat de cei mai mulți dintre români cu indiferență, nu de puține ori o cafea băută în grabă și un covrig sau o merdenea înlocuind o masă plină de nutrienți, potrivit Gândul.

Consumul frecvent de carbohidrați rafinați poate duce la creșterea glicemiei

covrigi
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Potrivit medicilor, consumul frecvent de covrigi nu este benefic pentru sănătate. Aceștia au un conținut ridicat de carbohidrați rafinați, fiind făcuți din făină albă. Consumul frecvent de carbohidrați rafinați poate duce la creșterea glicemiei și poate contribui la apariția rezistenței la insulină, crescând riscul de diabet de tip 2.

Mai mult, covrigii au un indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă că sunt digerați rapid și cresc nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru poate duce la senzația de foame la scurt timp după ce ai mâncat și poate încuraja supraalimentarea.

Totodată, covrigii, în special cei făcuți din făină albă, nu conțin suficiente fibre, care sunt importante pentru sănătatea digestivă și pentru menținerea unui sentiment de sațietate, iar o dietă săracă în fibre poate duce la probleme digestive, cum ar fi constipația.

În acest context, Dragoș Pătraru le recomandă românilor să evite aceste produse alimentare.

Cum a slăbit Dragoș Pătraru?

Dragoș Pătraru a reușit să scape de aproape 42 de kilograme. Jurnalistul a afirmat că românii ar să selecteze cu mare atenție produsele alimentare pe care le aleg de pe piață.

După ce a slăbit peste 20 de kilograme, Dragoș Pătraru a vorbit deschis despre modul în care a reușit să piardă un număr impresionat de kilograme.

Acesta a dezvăluit câteva dintre regulile de bază ce țin de alimentație. Acestea au legătură cu aportul de carne adus în organism, dar și cu produsele produsele procesate. Dragoș Pătraru susține că făina albă, sucurile de fructe sau zahărul sunt extrem de nocive pentru organism.

Așadar, produsele de patiserie – inclusiv covrigii – ar trebui excluse din alimentație.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel