Din cuprinsul articolului
Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Românii de 40-60 de ani vor muri înainte de a ajunge la pensie”.
Dragoș Damian, directorul general al producătorului de medicamente Terapia Cluj, a făcut o serie de declarații alarmante în legătură reforma sistemului de pensii din România, precum și pașii care urmează să fie parcurși, prezentat în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNNR).
Acesta susţine că speranţa de viaţă a unui copil născut azi în România este de sub 75 de ani. Mai mult, viața celor născuţi în urmă cu 50-60 de ani şi care încă muncesc este mult mai redusă.
„Speranta de viata in Romania a unui copil nascut astazi (atentie la nuanta, astazi!) este de sub 75 de ani iar speranta de viata activa, sanatoasa, este de sub 65 de ani. Speranta de viata a celor nascuti in urma cu 50-60 de ani, care inca sunt in campul muncii, este mult mai redusa.
Dragoș Damian: „Românii de 40-60 de ani vor muri înainte de a ajunge la pensie”
Astfel incat, cu varsta de pensionare de astazi, mai mult ca sigur ca “decreteii” nu vor prinde prea multi ani de pensie, iar cei care au peste 40 de ani acum si contempleaza o varsta de pensionare de 70 de ani, vor pati la fel. Multumiti sistemului sanitar.
Asadar, stimati comentatori, contributia la pensii, chiar daca sistemul se doreste a fi reformat, nu sunt bani pentru batranete – cel putin nu a romanilor de 40-50-60 de ani care vor muri inainte de a ajunge la pensie – ci bani pentru ca Romania sa-si plateasca imprumuturile si deficitele, la care se vor adauga acum si imprumuturile din PNRR”, a spus Dragoş Damian, potrivit zf.ro.
CEO-ul de la Terapia Cluj a explicat de ce nu vede rostul PNRR, pe care îl consideră drept un „exerciţiu de bifare politică al UE şi o gafă de pierdere de şi mai multă suveranitate a României prin componenta de împrumuturi”.
„Şi nu, nu este vorba despre scenariul sci-fi prin care planificăm să construim în 5-6 ani ce n-am făcut în ultimii 30, adică autostrăzi, căi ferate, conducte de apă, şcoli, spitale, centre medicale de permanenţă etc – în lipsă de experţi, tehnologie, utilaje, materiale de construcţii şi, mai ales, de muncitori”, a mai spus Dragoş Damian.