Dr. Yair Levy, chirurg plastician, operează pro bono toți copiii din România cu probleme de chirurgie plastică și reparatorie care ajung la el în cabinet, indiferent de statutul social al părinților.
Chirurgul Yair Levy a venit în România în urmă cu 18 ani la Facultatea de Medicină din Cluj. „Mereu mi-am dorit să fac medicină. La 14 ani, în Israel, trebuie să faci voluntariat 3 luni. Eu am ales să fiu voluntar
pe ambulanță și am făcut asta 2 ani”, povestește Dr. Levy.
Inițial a ales chirurgia plastică din fascinația pentru estetică. După ce a aprofundat, însă, a văzut că nu înseamnă doar sâni și buze mai mari sau liposucție. Înseamnă și reconstrucție după cancer, arsuri, cicatrici, accidente. „Cel mai mult îmi place în meseria asta pentru că ajut pe cineva. Fie că este vorba despre o persoană cu un complex care își
dorește sâni mai mari sau că este vorba despre un copil care a suferit un traumatism”, spune chirurgul.
Dr. Levy a început să opereze pro bono încă de pe vremea când era rezident. Dacă pentru operațiile mai complexe ce necesită închirierea unei unități medicale există unele costuri, în cazul operațiilor făcute în propria clinică medicul nu percepe nicio taxă.
„Eu cred că un pacient nu ar trebui condiționat de lipsa banilor pentru a fi ajutat să se însănătoșească. Având în vedere că eu pot să îl ajut, nu măsor acest lucru în bani”, spune Dr. Levy. Cel mai recent caz pro bono a fost o fetiță de 12 ani, operată în luna decembrie.
Aceasta avea o serie de cicatrici cauzate de o mușcătură de câine pe ambii obraji. Medicul nu ține numărătoarea cazurilor umanitare, dar nu a uitat niciun pacient – „îmi amintesc de acest băiat de 16 ani cu sindrom Down pe care mama nu dorea să îl opereze cu anestezie generală, așa că au venit la clinică și am reușit să rezolvăm problema cu anestezie locală. Sau de un alt băiat, de 1 an și 6 luni, care a venit cu o problemă în zona genitală”.
Dr. Levy nu este la prima tentativă de acest gen. În 2014 acesta a participat la o acțiune umanitară în Sierra Leone, Africa. „Am fost în zonele în care s-a filmat Blood Diamond (Diamantul Sângeriu – 2006), cu Leonardo Di Caprio. Am tratat acolo copiii folosiți la mineritul de diamante sau ca soldați, copii mutilați. Am fost singurul chirurg plastician din echipă”, își amintește Dr. Levy.
Printre cele mai grele cazuri tratate în Africa se numără o fetiță de 10 ani căreia i-au fost amputate ambele picioare și nu mai putea să meargă deloc, o fată de 16 ani însărcinată care și-a pierdut un picior în urma unei mușcături de șarpe, o femeie care fusese bătută și violată de 50 de bărbați. „Am văzut multe cazuri în acest loc uitat de Dumnezeu. Plănuiesc să mă întorc. Este o experiență pe care eu cred că ar trebui să o aibă orice medic”, spune chirurgul.
Dr. Yair Levy operează în România, la clinicile din București și Timișoara, și în Israel, la clinicile din Tel Aviv și Haifa. Dr. Levy Medical Center oferă servicii minim invazive de rejuvenare facială și cu efecte antiaging. De asemenea, dr. Yair Levy realizează o arie largă de operații plastice, estetice și de reconstrucție, printre care se află liftingul facial cu o tehnică revoluționară, mărirea sau reducerea sânilor, abdominoplastia, brahioplastia (liftingul brațelor), ridicarea coapselor interne, ridicarea și augmentarea feselor sau remodelarea estetică a pleoapelor.
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…