Din cuprinsul articolului
Care este băutura care trebuie să se consume în fiecare dimineaţă pe stomacul gol? Sfat dat de dr.Vlad Ciurea pentru români: „băutura care se consumă în fiecare dimineaţă pe stomacul gol nu este cafeaua, ci….”
Băutura care se consumă dimineața
Mulți dintre noi începem ziua cu o ceașcă de cafea. Total greșit, spune dr Vlad Ciurea. Mulți au ajuns să creadă că această băutură reușește să îi trezească din somn și să îi pregătească pentru sarcinile pe care le au de îndeplinit.
Mic ghid pe care ar trebui să îl respecte românii
Acest ritual trebuie modificat. Dr. Vlad Ciurea a oferit un mic ghid pe care ar trebui să îl respecte românii, imediat după ce se ridică din pat.
„Noi trebuie să ținem creierul în activitate, și mai mult decât atât, trebuie să îl ținem normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente.
Trebuie să începem dimineața, cu primele raze de soare și cu un zâmbet. Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos, și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să fim extrem de optimiști să inspirăm aer curat și să gândim la ce va fi peste zi bine și foarte bine” – a explicat medicul, la Antena 3 CNN.
Dr. Vlad Ciurea: „Pornește organismul”
Potrivit specialistului, băutura care se consumă în fiecare dimineaţă pe stomacul gol nu este cafeaua, ci apa. Se bea simplă, fără alte ingrediente și arome, la temperatura camerei, ea fiind cea care, de fapt, „pornește organismul” după starea de repaus din timpul somnului.
„Apa de dimineață trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea! Primul lucru, pe stomacul gol, este apă. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă o vreți cu lămâie, da, pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp. Și umidifică tot corpul, curăță tot corpul, hidratează tot corpul.
Deci această stare pe care am avut-o peste noapte, organismul s-a odihnit, trebuie să îl reactivăm. Și atunci apa pornește organismul!
După care urmează igiena de dimineață și un mic dejun care nu trebuie să fie în fugă. Și nici copios. Trebuie să fie ceva plăcut, ceva, dacă se poate, cu puțină muzică. Și după aceea urmează acea plăcere, pe care o știm cu toții, care place tuturor românilor, nimeni nu contrazice acest lucru, se numește cafeaua de dimineață”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea.