Din cuprinsul articolului
Doctorul Virgiliu Stroescu este medic endocrinolog, specialist în nutriție și alimentație sănătoasă, fost cercetător științific și veterinar.
Are o experiență îndelungată în ceea ce privește conservarea sănătății și prevenirea bolilor cu ajutorul unei diete corecte. Într-o emisiune televizată acesta a împărtășit o rețetă de succes pe care o folosește el însuși, dar și alți profesori universitari.
Potrivit marelui profesor, cafeaua clasică poate avea un efect devastator asupra sănătății.
”Cea mai prestigioasa revista medicala americana a publicat un articol, in 2015, dupa studii indelungate in care se spune urmatorul lucru: cafeaua in cantitate mare favorizeaza cancerul de ficat.
Prin prajire, boabele dezvolta 19 substante procancerigene. In momentul in care ajung in celule provoaca mutatii genetice. In cazul gravidelor, cafeaua e si mai nociva. Daca o femeie insarcinata sta la soare si bea cafea, cofeina poate produce malformatii fatului”, a explicat cunoscutul doctor.
Cat despre antioxidantii care se gasesc in cafea, dr. Stroescu sustine ca acestia sunt distrusi in momentul in care boabele sunt prajite la temperaturi inalte. Cel mai sanatos ar fi sa inlocuim cafeaua cu ceai, potrivit medicului.
În același timp, marele profesor recomandă o cafea naturală cunoscută în lumea medicală sub denumirea „cafeaua lui Virgil”. Nu ai nevoie de boabe de cafea, ci de pătrunjel.
Rețeta este foarte simplă și de efect.
Ingrediente
Cum se prepară?
Pătrunjelul se alege, se spală, se rupe bucăți mici și se pune în blender. Se adaugă mierea de albine, sucul de lămâie (sau lămâia întreagă dacă este bio) și uleiul de măsline. Se mixează câteva secunde, până la omogenizare.
Rezultă un suc verde intens, „ca mătasea broaștei”, spune dr. Stroescu. Acesta o consideră un tonic excepțional, cu efecte revitalizante atât la nivel fizic, cât și psihic. Se adaugă 1 litru de apă pentru a-l dilua.
La 20-30 de minute după ce bei un pahar din acest suc, „indiferent de cât ești de obosit sau trist, „ești ca și cum te-ai fi sculat din somn”.
„Când bei un pahar de acesta, indiferent de cât de obosit ești și cât de trist ești, și amărât, simți întâi un fel de zguduitură în corp, se ridică părul și, după un sfert de oră, jumătate de oră, ești ca și cum te-ai fi sculat din somn”, spune dr. Virgiliu Stroescu.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…
În 2025, anumite semne zodiacale vor fi mai favorizate decât altele, având parte de un…
Un studiu realizat de un grup de cercetători chinezi sugerează că utilizarea reţelelor sociale ar…
Potrivit studiilor, condiţiile meteorologice influențează în mod direct sănătatea oaselor și a mușchilor, însă nu…
O vizită de trei minute la toaletă cu telefonul mobil se poate transforma cu ușurință…
România traversează o perioadă de tranziție meteorologică, cu temperaturi în creștere până la mijlocul săptămânii,…