Din cuprinsul articolului
Dr. Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă în legătură cu cea mai consumată carne din această de Paște. Potrivit medicului, carnea de miel poate deveni toxică în anumite condiții. Iată care sunt acestea.
Dr. Tudor Ciuhodaru a explicat la Antena 3 CNN că problemele apar în momentul în care vorbim despre mielul mai mic de 10 kilograme.
„Apropo de ce spune OMS-ul după pandemie, ce au spus și ce nu au spus. Credibilitatea lor este undeva pe la nivelul Mării moarte. Cel puțin până când nu se va schimba acea conducere tot politică fac și nu prea au legătură cu partea medicală”, a spus medicul ieșean Tudor Ciuhodaru, duminică, la Antena 3 CNN.
„Să vorbim despre carnea de miel, ceea ce este adevărat, are valoare calorică ridicată și poate deveni, să zicem, toxică, dar doar în anumite condiții. Valoare calorică ridicată înseamnă cam 200-300 de kilocalorii la 100 de grame. (…). Fără discuție, și știți că, mai ales organele, mai ales ficatul, au un conținut important în fier, în zinc, în carnitină, cu rol important energetic. Iar acele cantități mici de calciu, de acid folic și de vitamina E sunt utile.
Dr. Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă: Carnea de miel poate deveni toxică în anumite condiții
Pe de altă parte, dacă vorbim despre componenta proteică importantă și faptul că există grăsimi saturate acolo, cu colesterol cam 80 de miligrame la 100 de grame, putem spune că ar stimula, ar avea rol aterogen.
Dar vă dăm și o veste bună, nu numai alea de la OMS, unii consideră carnea de miel un afrodiziac natural”, a mai spus medicul Ciuhodaru.
Consumarea de carne de miel oferă beneficii importante, precum zinc, fier și seleniu, Omega 3 și vitamine B. Pentru a te putea bucura pe deplin de beneficiile și de savoarea cărnii de miel, este recomandat să elimini cauza mirosului greu care te face să o eviți.
Procesul implică niște pași simpli:
Pentru a îmblânzi puțin asprimea fibrelor din carnea de miel, poți să freci bucățile proaspăt tăiate cu sare grunjoasă, timp de câteva minute, după care să le clătești din nou. Dacă deja ai eliminat grăsimea din carne, urmează etapa marinării, obligatorie pentru ca fibrele să se fragezească, iar gustul să se poată simți din plin.
Ingrediente pentru marinat: ceapă; usturoi; cimbru; sare, piper macinat;
vin roșu demisec.
În funcție de gradul de frăgezime a cărnii vă doriți o lasați la marinat de la o zi până la șase chiar, potrivit odoras.md.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…