Categories: Expertul zilei

Dr. Tudor Ciuhodaru: Fierbe tulburelul. Atenție, nu e de glumit!

Dr. Tudor Ciuhodaru: Fierbe tulburelul. Atenție, nu e de glumit! Intoxicația cu gaze de fermentație poate fi letală. Dr. Tudor Ciuhodaru spune că astăzi s-a înregistrat prima tragedie. Din păcate doi soți au căzut în beci din cauza mustului pus la fermentat. Femeia a decedat.

Dr. Ciuhodaru: Nu intrați în încăperile în care fierbe vinul

„Fierbe tulburelul. Atenție, nu e de glumit! Intoxicația cu gaze de fermentație poate fi letală. Azi s-a înregistrat și prima tragedie la Focuri, Doi soți au căzut în beci din cauza mustului pus la fermentat. Femeia nu a mai putut fi salvată.

Până când legea Ciuhodaru privind predarea educației pentru sănătate va fu adoptată-
Atenție (!!!) Niciodată:

1. Nu intrați în încăperile în care fierbe vinul ce nu au o ventilație corespunzătoare.
2. Nu intrați în încăperile în care fierbe vinul fără a anunța pe cineva care poate interveni rapid.
3. Nu intrați nepregătit în încăperea în care există deja o victimă.

Rețineți:

1. Sunteți mai susceptibil de a vă intoxica dacă aveți probleme respiratorii, cardiace, neurologice.
2. Anunțați întotdeauna pe cineva că veți intra într-un spațiu închis în care fierbe vinul.
3. Asigurați înainte ventilația corespunzătoare.
4. Verificați nivelul oxigenului din încăperea în care intrați, eventual cu o lumânare aprinsă.
5. Se va stinge dacă nu există suficient oxigen.
6. Salvatorul poate deveni ușor o victimă.
7. Dacă intrați într-o încăpere în care există deja o victimă este posibil să vă intoxicați şi dumneavoastră.

Important:

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

1. Numărul și severitatea accidentelor legate de fermentarea vinului este în continuă creștere.
2. Butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol.
3. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentației alcoolice este imposibil de decelat. Este inodor, incolor şi insipid.
4. Efectele asupra organismului se datorează în special reducerii cantității de oxigen în spațiile închise în care fermentează vinul.
5. Gravitatea acestui tip de intoxicație e dependentă atât de organism cât şi de durata sau intensitatea expunerii.
6. Aspectele clinice pot varia de la simple amețeli, cefalee, grețuri, vărsături până la sincopă, asociată sau nu tulburărilor cardiace sau respiratorii.
7. Cazurile severe pot merge până la obnubilare, comă şi deces.
8. Pacienții pot necesita măsuri urgente de resuscitare respiratorie, suport volemic, antidotism, oxigenoterapie, analeptice respiratorii.
Este momentul ca Senatul să adopte legea Ciuhodaru ce prevede predarea educației pentru sănătate şi a noțiunilor de prim ajutor în toate instituțiile de învățământ”, avertizează celebrul medic.

Recent Posts

Rețetă de castraveți murați cu apă minerală

Rețetă de castraveți murați cu apă minerală. Castraveții murați în saramură de vară sunt o…

13 minute ago

Avertizare meteo. Risc de inundații în aceste zone

Joi, nouă județe din estul României sunt sub cod galben de avertizare meteo, iar hidrologii…

43 de minute ago

Un prezentator de radio celebru a fost diagnosticat cu cancer la gât, după ce ascultătorii și cunoscuții lui au observat acest detaliu

Semnele cancerului la gât. Un caz recent de cancer larigian este cel al prezentatorului de…

2 ore ago

Carmen Brumă: Trei alimente pe care trebuie să le consumăm toamna

Carmen Brumă a dezvăluit care sunt cele mai bune trei alimente pe care trebuie să…

2 ore ago

Cum se face dulceața de piersici! Rețetă parfumată din 3 ingrediente

Dacă preferați mâncarea făcută în casă, această rețetă vă va impresiona cu siguranță. Cu doar…

3 ore ago

Citeste si: