Din cuprinsul articolului
Dr. Stefan Busnatu explică ce este regurgitarea mitrală, care sunt simptomele și semnele regurgitării mitrale. Medicul cardiolog spune cum sunt afectate simțite de femeile însărcinate.
„Regurgitarea mitrală este o afecțiune a inimii în care sângele se scurge înapoi prin valva mitrală de fiecare dată când ventriculul stâng se contractă.
O valvă mitrală cu scurgeri permite sângelui să curgă în două direcții în timpul contracției: o parte din sânge curge din ventricul prin valva aortică, așa cum ar trebui, și o parte din sânge curge înapoi în atriu.
Dacă regurgitarea este suficient de severă, inima se poate mări pentru a încerca să mențină fluxul de sânge în mod corespunzător, provocând insuficiență cardiacă (când inima nu pompează suficient sânge în organism)”, conchide medicul.
Care sunt simptomele și semnele regurgitării mitrale?
Majoritatea persoanelor cu regurgitare mitrală nu au simptome în stadiile incipiente. De obicei în stadiul de regurgitare mitrală moderată și severă, apar unul sau mai multe dintre următoarele:
Dificultăți la respirație
Oboseală
Palpitații
Slăbiciune
Umflarea gleznelor, a picioarelor sau a burții
Există o investigație specifică pentru a identifica regurgitarea mitrală?
Dacă medicul dvs. cardiolog consideră că puteți avea mai mult decât o ușoară regurgitare mitrală, acesta v-ar putea face una sau mai multe dintre următoarele investigații:
Dacă aveți un grad de regurgitare mitrală ușoară, este posibil să nu aveți nevoie de niciun tratament, ci de monitorizare. Sunt de asemenea situații în care chiar dacă aveți un grad mai crescut de regurgitare mitrală, să nu aveți nevoie de tratament. Este posibil ca medicul cardiolog doar să vă monitorizeze evoluția pentru a vedea dacă intervine necesitatea unui tratament.
Pentru cei care au nevoie de tratament, opțiunile includ:
Pot să rămân însarcinată dacă am regurgitare mitrală?
Femeile cu regurgitare mitrală, care nu au simptome, sau au simptome ușoare, pot avea de regulă o sarcină normală.
În cazul femeilor care au simptome semnificative, sau regurgitare mitrală severă, acestea pot întâmpina probleme serioase în timpul sarcinii. Dacă aveți regurgitare mitrală semnificativă și doriți să rămâneți gravidă, întrebați-vă medicul cardiolog despre această problemă înainte de a vă apuca de treabă. Unele femei pot avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a înlocui sau repara valva mitrală înainte de a încerca să aibă un copil, potrivit dr. Ștefan Busnatu, medic cardiolog.
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…