Din cuprinsul articolului
Dr. Radu Tincu ne explică la ce simptome trebuie să fim atenți si ce trebuie făcut pentru a evita îmbolnăvirea din pricina temperaturilor prea ridicate.
”Aceste temperaturi reprezintă un factor stresor, produce un stres termic și necesită un răspuns adaptativ din partea organismului. Vom avea o activitate cardiacă mai accelerată, vom respira mai des, vom transpira mai mult.
Toate aceste măsuri trebuie să fie cumva susținute de organism. În primul rând, o transpirație excesivă va duce la deshidratare și pierdere de electrolit sodiu și potasiu, astfel încât va trebui să bem apă, dar nu neapărat apă plată.
Avem nevoie de o apă mineralizată care să conțină acești electroliți. De asemenea, dacă avem nevoie să creștem activitatea cardiacă, persoanele cardiace, spre exemplu, pot să aibă anumite probleme și să sufere de crize cardiace prin această tahicardie produsă de căldură.
De asemenea, un sfat important este că, dacă și așa avem nevoie de un răspuns adaptativ, să nu consumăm alimente sau băuturi care stimulează activitatea cardiacă, cum ar fi cafeaua în exces sau fumatul sau băuturile energizante care nu fac decât să aibă un efect sinergic cu această căldură.
De asemenea, avem nevoie să respirăm mai des, astfel încât persoanele cu boli pulmonare vor avea un răspuns adaptativ care să nu poată compensa foarte bine aceste temperaturi. Ceea ce trebuie să spunem este că persoanele extrem de vulnerabile sunt copiii care se deshidratează foarte repede și care nu au senzație de sete.
Părinții trebuie să insiste să le dea apă, iar persoanele vârstnice, cu boli cronice, trebuie să evite deplasările în perioadele de intensitate solară.
Putem să bem ceaiuri, ceaiuri reci de această dată. Perioada în care organismul se supraîncălzește, lichidele băute trebuie să fie mai reci decât temperatura corpului, pentru că până la urmă ele sunt folosite pentru a răci organismul.
Nu trebuie să bem alcool, foarte multă lume crede că alcoolul îi răcorește, însă alcoolul produce vasodilatație cu hipotensiune arterială și riscul ca acești pacienți să facă sincope este foarte mare. Fructe și legume care sunt bogate în lichide, cum este pepenele și inclusiv alimentația trebuie să fie una ușoară, pentru că nu trebuie să suprasolicităm tubul digestiv”, a declarat dr. Radu Țincu la Antena 3 CNN.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…