Din cuprinsul articolului
A avea mai puțin de trei mișcări intestinale pe săptămână este, din punct de vedere tehnic, definiția constipației. Cu toate acestea, cât de des „mergi” variază mult de la o persoană la alta. Unii oameni au mișcări intestinale de mai multe ori pe zi, în timp ce alții le au doar de una sau două ori pe săptămână.
Indiferent de tipul intestinal, un fapt este cert: cu cât mergi mai mult înainte de a „mergi”, cu atât devine mai dificil să treacă scaunul/caca. Alte caracteristici cheie care definesc de obicei constipația includ:
„Din păcate, vedeți partea asta cu alimentația… aerul și alimentația sunt factorii care produc cele mai multe boli, pentru că nu putem să nu mai respirăm sau să nu ne alimentăm. Deci este clar că va trebui cumva să găsim o soluție ca alimentația și aerul să fie de bună calitate, pentru că în alte condiții se va răsfrânge asupra sănătății organismului”, ne-a spus medicul Radu Țincu.
„Mai e un lucru important vorbind despre microbiotă, o problemă extrem de importantă este constipația”, atrage atenția medicul Radu Țincu.
„Constipația în primul rând, că predispune și expune tubul digestiv la substanțe toxice.
Gândiți-vă ce înseamnă să rămână în contact cu mucoasa intestinală foarte multe substanțe toxice produse chiar din metabolismul intern intestinal o perioadă lungă de timp.
S-a demonstrat că cei care dezvoltă cancere de tub digestiv sunt mai frecvente dacă sunt constipați, comparativ cu cei care au un tranzit normal.
Ce putem face este să creștem aportul de fibre alimentare. Nu mâncăm suficiente fibre! Ultimele recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății recomandă undeva peste 25g de fibre pe zi, ceea ce este o cantitate destul de mare. Deci e clar că trebuie să recurgem la fructe și legume care conțin fibre.
Trebuie să avem cereale integrale care să aducă acest aport de fibre.
Fibrele, în mod plastic funcționează ca o mătură care pur și simplu curăță tubul digestiv”, a declarat conf. Univ. Dr. Radu Ciprian Țincu, medic primar specialitatea ATI / Toxicologie, DC Medical și DC News, în cadrul campaniei ”Cum reducem riscurile din viața de zi cu zi’’.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…