Din cuprinsul articolului
Doctorul pneumolog Radu Crișan este directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași, dar și coordonatorul secției de coronavirus a unității spitalicești menționate.
„Din păcate, avem din ce în ce mai mulți pacienți care ajung la spital deja într-un stadiu avansat al infecției cu COVID-19. Mulți nu au crezut în agresivitatea virusului COVID-19 sau în existența lui, iar alții au crezut că pot duce boala pe picioare. Din păcate însă, pentru că ajung prea târziu la spital, mulți dintre ei intră direct în Terapie Intensivă, iar alții devin dependenți de suport de oxigen. Sunt efectiv imobilizați la pat și au nevoie să fie hrăniți și să fie schimbați de către infirmiere. Avem atât pacienți tineri, fără ale comorbidități, cât și vârstnici, care suferă și de alte boli asociate”, spune dr. Adrian Radu Crișan Dabija, șef al Clinicii I de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași și actual manager al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași.
Cu ocazia cazurilor în creștere de covid-19, doctorul Crișan a realizat un video pe YouTube în cadrul căruia a vorbit despre puținele metode naturale ce sunt recomandate în încercarea de a ține virusul la distanță: apa cu sare.
”Au apărut zeci, poate sute de fake news-uri, de ştiri supra-umflate cu tratamente. Numărul unu: infuzia de busuioc şi alte ceaiuri, care ar distruge virusul dacă îl ai. Să îţi faci acasă apă fierbinte cu busuioc, inhalaţii, că ”sigur trece”. Virusul este intracelular. Făcând aceste inhalaţii ai mai multe şanse să răneşti mucoasa, să o iriţi, şi să iei mai uşor virusul, decât dacă stai liniştit. Un lucru este de recomandat, care nu are ce să strice: apa cu sare. vă spun asta din postura unei persoane care a făcut un doctorat în haloterapie.
Cu această soluţie puteţi să vă faceţi toaleta nasului sau gargară. Luaţi un gât, faceţi gargară. Este o metodă excelentă de toaletă naturală a căilor respiratorii, a gâtului şi a nasului. Dacă această soluţie este încălzită, cu atât mai bine”, a spus medicul.
Deasemenea, medicul ii avertizeaza pe cei care fac stocuri de azitromicina, hidroxiclorochina si medicamente antivirale ca acestea sunt extrem de toxice si agresive pentru ficat si sub nicio forma nu se iau decat sub supraveghere, in spital.
„Atentie! Daca ati facut cumva rost, ati gasit vreun farmacist „binevoitor” care v-a dat astfel de medicamente, fara prescriptie (desi este ilegal), nu le luati. Ele nu se iau preventiv! Nu exista asa ceva. Singura preventie pe care o puteti face este sa respectati niste reguli simple: igiena stricta, masca de protectie, distantare fizica”.
Urmăriţi mai jos toate sfaturile medicului Radu Crişan.
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…