Din cuprinsul articolului
Leguma capabilă să ne protejeze de multe boli. Potrivit medicului Mihail Pautov, există o legumă cu beneficii notabile pentru sănătate.
Dr. Pautov: leguma cu beneficii notabile. Într-o postare publică pe un cont personal de socializare, medicul descrie beneficiile pe care le are conopida și cât de bine face această legumă inimii. Mai mult, susține sănătatea creierului, a vaselor de sânge și poate contribui la reducerea inflamației în corp.
„Conopida la cuptor are beneficii notabile:
1. Bogată în vitamine și minerale: Conopida este o sursă bună de vitamina C, vitamina K și vitamina B6, precum și de minerale – potasiu și magneziu.
2. Fibre pentru digestie sănătoasă: Conopida conține fibre care susțin sănătatea digestivă și pot ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase.
3. Antioxidanți: Aceasta furnizează antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
4. Slăbire și controlul greutății: Are puține calorii, fiind o opțiune excelentă în dietele de slăbire”, a scris medicul Mihail Pautov pe Facebook.
O porție de 80 g (crudă) conține aproximativ:
Care sunt cele 5 beneficii principale pentru sănătate ale conopidei?
1. Sursă de antioxidanți
Conopida este o legumă prietenoasă cu inima datorită unui compus vegetal numit sulforafan. Acționând ca un antioxidant, sulforafanul reduce daunele inflamatorii cauzate de stresul oxidativ, proces care joacă un rol central în dezvoltarea bolilor de inimă . În acest fel, ajută la reducerea tensiunii arteriale și a aterosclerozei.
2. Bogată în colină
Conopida este o sursă de colină, un nutrient esențial de care avem nevoie pentru starea de spirit, memorie și amintire. Ca atare, este un element cheie al acetilcolinei, un mesager chimic implicat în semnalizarea sistemului nervos central. Colina este, de asemenea, esențială pentru dezvoltarea creierului .
3. Bogat în sulforafan
La fel ca broccoli și varza, conținutul de sulforafan din conopidă are o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de cancer . Sulforafanul luptă împotriva cancerului în mai multe moduri, inclusiv prin protejarea celulelor de deteriorarea ADN-ului, precum și prin inactivarea agenților cancerigeni.
4. Poate susține echilibrul hormonal
Legumele crucifere, precum conopida, conțin un compus vegetal numit indol-3-carbinol (I3C) care acționează ca un estrogen vegetal și poate ajuta la echilibrarea hormonilor prin reglarea nivelului de estrogen. I3C s-a dovedit, de asemenea, promițător ca mijloc de reducere a riscului de cancer de sân și de reproducere indus de estrogen, atât la bărbați, cât și la femei, deși sunt necesare mai multe studii în acest domeniu, potrivit bbcgoodfood.com.
5. Poate susține sistemul imunitar
Fiind bogate în sulf, legumele crucifere precum conopida vă pot susține sănătatea intestinală și, prin urmare, vă pot îmbunătăți apărarea împotriva infecțiilor. Acest lucru se datorează faptului că sulful susține producția de glutation, care este important pentru menținerea integrității mucoasei intestinale, precum și pentru susținerea regenerării acestuia. Ca un antioxidant puternic, glutationul funcționează în întregul corp, protejând celulele de daune inflamatorii.
Mai mult:
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…