Categories: Expertul zilei

Dr. Pautov, despre un aliment consumat des de români: Când o consumăm, ne bucurăm de toate aceste beneficii

Dr. Pautov vorbește despre un aliment consumat des de români. „Când o consumăm, ne bucurăm de toate aceste beneficii”, spune celebrul medic.

Indiferent de situație, pâinea se află printre cele mai consumate produse alimentare în România, iar dr. Mihai Pautov a vorbit despre acest subiect, oferind explicații clare.

Pâinea albă sau integrală, dilema românilor când vine vorba despre alimentație

Sursă foto: Shutterstock

Dr. Mihail Pautov a discutat despre sortimentele acestui produs și cum se diferențiază.

 „Un bob de grâu are un endosperm, care reprezintă partea cea mai bogată în amidon și care asigură energie în urma consumului. Partea de înveliș formată de tărâță se caracterizează printr-un conținut bogat în fibre. De asemenea, germenele său poate oferi beneficii suplimentare. De cele mai multe ori, pâinea se obține din grâu.

Oamenii consumă pâine de peste 14000 de ani, de când au fost preparate primele pâini. Acestea erau un tip de lipii coapte pe pietre încinse. Pâinea este printre cele mai populare tipuri de alimente de bază, se obține din grâu și se împarte în două tipuri: pâine albă și pâine integrală. În general, specialiștii consideră că pâinea integrală este cea mai sănătoasă variantă”, a spus dr. Mihail Pautov.

Medicul a mai explicat de ce pâine integrală are mai multe beneficii pentru organism decât cea albă. Așadar, dacă consumați pâine albă, ar fi bine să o introduceți pe cea integrală în alimentație, pentru o stare bună de sănătate.

„În pâinea integrală există toate părțile componente ale boabelor de grâu. Endospermul conține proteine și amidon. Amidonul se transformă în glucoză după digestie și proteinele sunt partea nutritivă a pâinii.

Germenele se caracterizează printr-un profil bogat în vitamine și grăsimi, cum ar fi complex de vitamine B și vitamina E. Totodată, tărâța este bogată în fibre, minerale și vitamine. Atunci când mănânci o pâine integrală obții aceste beneficii. În același timp, pâinea integrală are bule în interior care sunt făcute de maia.

Pâinea integrală conține o cantitate mai mare de fibre decât cea și poate avea un impact mai redus asupra nivelurilor de zahăr din sânge. În plus, păstrează nivelurile de fitonutrienți din compoziție. Atunci când mâncăm o pâine integrală ne bucurăm de aceste beneficii”, a mai precizat Mihail Pautov, la MediCOOL.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Recent Posts

Moment dificil pentru Dani Oțil. Ce problemă medicală a avut celebrul prezentator TV

Moment dificil pentru Dani Oțil, vedeta de la Neatza. Ce problemă medicală a avut celebrul…

2 minute ago

CTP, după declarațiile lui Călin Georgescu: Ca să-l votezi acum, încă o dată, trebuie să fii prostul satului

Cristian Tudor Popescu a comentat tranșant după rezultatul surprinzător al primului tur al alegerilor prezidențiale…

32 de minute ago

2025 va fi un AN DE AUR pentru aceste zodii

Pentru câțiva aleși, anul 2025 promite momente excepționale, în special în domeniul bogăției și al…

o oră ago

Profeția șocantă făcută de Baba Vanga: Comunismul se întoarce

V-am povestit deja despre anul în care, potrivit babei Vanga, va veni sfârșitul lumii. Sau…

2 ore ago

Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion. Meteorologii EaseWeather anunță schimbări

Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion. Meteorologii EaseWeather anunță schimbări pentru această perioadă. Prognoza meteo…

2 ore ago

Totul despr fenomenul „spirala tăcerii”. Cum a contribuit la succesul lui Călin Georgescu

Totul despr fenomenul „spirala tăcerii”. După rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale, Călin Georgescu a…

3 ore ago

Citeste si: