Din cuprinsul articolului
Ești băutor de bere? Oamenii de știință au făcut un nou studiu pentru a demonstra ce impact are o bere cu alcool sau fără alcool asupra sănătății noastre.
Studiul a fost explicat și de Dr Mihail Pautov pe un cont de socializare. Acesta spune că berea ne îmbunătățește microbiota intestinală. Dar ce fel de bere e recomandată să bem? Cu sau fără alcool?
Dr Pautov: Ce impact are berea asupra sănătății. O să vă…
„Au fost selectați 20 de adulți sănătoși și au fost puși să bea timp de patru săptămâni bere alcoolică sau bere non-alcoolică. Ce s-a constatat în acest studiu? După cele patru săptămâni, în care acei 22 de oameni, într-adevăr puțini, au băut câte o bere cu alcool sau fără alcool pe zi. După cele patru săptămâni acești oameni nu au luat în greutate, nu au pus grăsime pe corp și nu și-au schimbat acești biomarkeri metabolici. Mai important, după realizarea unor analize s-a constatat o prezență mare de bacterii benefice”, spune celebrul medic.
Microbiota sintetizează anumite vitamine pe care noi nu le putem sintetiza
Berea fără alcool, mai sănătoasă
Așadar, potrivit medicului Pautov, „berea ne îmbunătățește această microbiotă intestinală, microbiotă care ține foarte mult cu starea noastră psihică, cu felul în care ne simțim, cu felul în care digerăm alimentele.
Microbiota sintetizează anumite vitamine pe care noi nu le putem sintetiza și e foarte important să mâncăm zilnic alimente care promovează acest microbiom intestinal”.
„Berea este un astfel de aliment. Berea cu alcool conține, bineânțeles alcool, iar alcoolul sub orice formă sau cantitate este năsănătos. În primul rând pentru creier, mai spune medicul chirurg.
Alcoolul îmbătrânește creierul
„Ține-ți minte: Alcoolul consumat zilnic îmbătrânește creierul, îl scade cognitiv, ne face în mod real mai proști în fiecare zi. Dar, ceea ce vă recomand eu, să beți o bere pe zi non-alcoolică. Dacă vreți să vă distrați, beți bere cu alcool, dar berea non-alcoolica are și ea aceste beneficii foarte bune.
Un alt lucru pe care vi-l recomand, beți bere non-alcoolica după ce a-ți mâncat o masă copioasă. Dacă beți o bere fără alcool pe stomacul gol, acea bere conține carbohidrați și o să crească glicemia, care o să ne facă puțin rău.
Deci, beți în fiecare zi, dacă poftiți, o bere fără alcool, dar la sfârșitul unei mese. Asta o să vă facă bine corpului și sănătății și intestinelor și microbiomului vostru. Sănătate!”, a spus Dr. Pautov, pe Tik Tok.