Dr. Pautov: „Amnezia” este un termen larg care se referă la probleme cu formarea, stocarea sau recuperarea memoriei. Poate apărea în timpul unei boli acute sau poate fi o problemă pe termen lung. De asemenea, devine mai probabil să apară pe măsură ce îmbătrânești. Unele cauze sunt tratabile, așa că poți lua măsuri acum pentru a fi pregătit dacă te afectează pe tine sau pe cineva drag în viitor.
Ce este amnezia? Amnezia este dificultatea continuă de a-ți aminti lucruri pe care le-ai amintit anterior. Poate fi temporar sau permanent. Unele forme devin mai frecvente odată cu vârsta, potrivit clevelandclinic.org.
Cuvântul „memorie” se referă la mai multe abilități interdependente. Aceste abilități se bazează pe diferite zone ale creierului care lucrează împreună în mod corespunzător. Pierderea memoriei poate apărea atunci când zonele creierului asociate cu memoria nu funcționează corect.
Pierderea memoriei este de obicei un simptom al altor afecțiuni medicale. De asemenea, este important de reținut că problemele ușoare de memorie se dezvoltă odată cu vârsta, inclusiv: B. Când este nevoie de timp pentru a-ți aminti lucruri. Dacă pur și simplu vă este greu să vă amintiți lucruri și memoria încă funcționează, este mai puțin probabil să vă îmbolnăviți. Dar dacă ai avut vreodată o experiență care te face să te întrebi dacă suferi de pierderi de memorie, ești departe de a fi singur.
Când vorbim despre memoria oamenilor, potrivit medicului Pautov, există trei etape importante: inregistrare, depozitare, preluare. Acesta explică cum afectează uitarea procesul de memorie.
Mai mult, dr. Pautov spune că dacă ești diagnosticat cu diabet sau dacă ai probleme cardiovasculare, pot afecta memoria.
Într-un video, postat pe Facebook, medicul spune cum să-ți îmbunătățești memoria.
„Ai uitat daca ai închis ușa sau daca ai scos fierul din priza? Înseamnă că ai venit la momentul potrivit!
Vorbim despre memorie la oameni tineri și trecem prin cele 3 etape cheie: inregistrare, depozitare, preluare. Plus, cum afecteaza uitarea, respectiv neuroplasticitatea, procesul de memorare.
Daca ai probleme medicale precum diabet sau probleme cardiovasculare, pot afecta memoria. Dar nu te ingrijora, ofer solutii concrete, de la sport la alimentatie”, precizează dr. Pautov.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…