Din cuprinsul articolului
Căutați modalități de a deveni sănătoși și de a îndepărta anii de pe corpul dumneavoastră? Dr. Oz și Dr. Roizen au adus în atenția publicului o listă cu alimente anti-îmbătrânire. Nu așteptați până când vă prăbușiți – schimbați modul în care priviți viața și începeți de astăzi drumul către o sănătate mai bună!
Schimbarea noastră către o viață mai nouă și mai sănătoasă începe în frigider. Primul lucru de care aveți nevoie acolo este o mulțime de alimente bogate în antioxidanți.
Pentru a explica, Dr. Oz compară merele cu mere – o jumătate din acest măr a fost stropită cu suc de lămâie, iar cealaltă nu. În timp ce jumătatea cu lămâie rămâne nouă și cu un aspect crocant, jumătatea netratată devine maro și încremenită din cauza expunerii la oxigen, numită și oxidare. „Același lucru se întâmplă cu pielea noastră, cu inima, cu ochii”, spune Dr. Oz. „Toate organele noastre trebuie să aibă antioxidanți„.
După cum le spune și numele, antioxidanții fac pentru corpul tău ceea ce face sucul de lămâie pentru un măr – ajută la prevenirea daunelor cauzate de expunerea la oxigen.
În timp ce lămâile au unele beneficii anti-îmbătrânire – asemănătoare cu ceapa – Dr. Oz spune că există mai multe alimente care sunt mult mai puternice.
Dr. Oz spune că unul dintre alimentele sale preferate împotriva îmbătrânirii sunt afinele. Vă puteți da seama că afinele sunt pline de antioxidanți datorită culorii lor închise la culoare. „Toate alimentele cu culori închise în ele au în ele unele dintre aceste substanțe chimice antioxidante cu adevărat protectoare”, spune el. „Afinele sunt în top”.
Alte alimente bune anti-îmbătrânire includ cartofii dulci, broccoli și roșiile. „Când mâncați roșii, încălziți-le puțin și puneți puțin ulei peste ele. Face mai ușor de absorbit licopenul”, spune Dr. Oz. „Licopenul este un alt antioxidant, dar are și beneficii suplimentare, care sunt deosebit de valoroase pentru inimă.”
Hormonul tinereții: hormonul de crestere uman (HGH) sau somatotropina este produs si eliberat de catre celule specializate somatotrope din glanda pituitara anterioara. Are rol important in crestere si efecte importante in metabolismul lipidelor, glucidelor si proteinelor.
Eliberarea hormonului in hipofiza este determinata in principal de echilibrul a 2 hormoni antagonisti (GHRH-hormonul eliberator ai GH si GHIH-hormonul inhibitor al GH) secretati de hipotalamus.
Nivelurile de GH din sange in timul zilei sunt afectate de somn, stres emotional, efort fizic si dieta.
Pestele gras, cum ar fi somonul, macroul si tonul, este bogat in acizi grasi omega-3, care pot stimula productia de HGH si ajuta la mentinerea sanatatii celulare.
Nucile si semintele, in special cele de chia, semintele de in si nucile de Brazilia, sunt surse excelente de aminoacizi si minerale care contribuie la productia de HGH.
Ouale sunt bogate in proteine de inalta calitate si contin aminoacidul L-arginina, care poate stimula eliberarea de hormon de crestere uman.
Carnea slaba, cum ar fi pieptul de pui sau curcanul, furnizeaza proteine esentiale si aminoacizi care sustin productia de HGH.
Afinele, zmeura si capsunile sunt bogate in antioxidanti si nutrienti care pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si la mentinerea unui aspect tanar al pielii.
Spanacul, broccoli-ul si alte legume cu frunze verzi ofera o gama larga de vitamine si minerale esentiale pentru o sanatate optima si stimularea productiei de HGH.
Produsele lactate, cum ar fi iaurtul si laptele cu continut scazut de grasimi, furnizeaza calciu si proteine necesare pentru mentinerea densitatii osoase si a masei musculare.
Migdalele, nucile si alunele contin aminoacidul L-arginina si pot contribui la stimularea hormonului de crestere uman.
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…