Dr. Nicoleta Bobe, medic pediatru ne-a acordat un interviu foarte interesant, în care a detaliat pericolele care îi pândesc toamna pe copii și care sunt cele mai bune modalități de a le crește imunitatea.
Atenție, bolile nu sunt cauzate de frig, acesta este doar un factor favorizant, ne-a spus, din capul locului, medicul pediatru.
Modalitățile prin care putem întări imunitatea copiilor în prag de sezon rece
Bolile sunt cauzate de virusurile care se instalează, iar cele mai frecvente boli care ne dau toamna bătăi de cap sunt virozele, ele fiind principalul vinovat care declanșează multitudinea de manifestări atât de neplăcute: nas înfundat, rinoree seroasă, tuse, răgușeală.
Părinții trebuie să fie foarte atenți la aceste manifestări! Colectivitatea favorizează răspândirea virozelor, care se pot pasa ușor acasă și membrilor familiei.
De asemenea, la fel de ușor adulții transmit copiilor afecțiuni ale sistemului respirator.
De aceea, copiii trebuie pregătiți imunitar, pentru a face față cât mai bine inamicului numit viroză.
Organismul uman crește până la 20 de ani și este necesar să îi asigurăm copilului nutrienții de care are nevoie, în etapele sale de creștere, începând, desigur, cu laptele matern, care este aurul viitorului adult.
Vitaminele liposolubile se găsesc mai greu în alimentație, comparativ cu cele hidrosolubile.
Dr. Nicoleta Bobe atrage atenția în legătură cu importanța colosală a vitaminelor liposolubile A, D, K, subliinind că dintre acestea, vitamina D este esențială. Există tendința ca după 2 ani să nu li se mai administreze copiilor vitamina D, medicul considerând aceasta o mare greșeală.
Atenție, avem nevoie de vitamina D cât trăim, fiindcă imunitatea noastră este strâns legată de vitamina D!
Suplimentele trebuie să fie prezente dacă alimentația nu acoperă necesarul și doar medicul pediatru le va prescrie, nu se dau ”după ureche”.
Vă invităm să vizionați întregul interviu video, pentru informații extrem de utile, atât pentru pitici, cât și pentru părinți.