Din cuprinsul articolului
De multe ori citim materiale informative și diverse știri despre cum am putea să ne protejăm atât pe noi, cât și pe cei dragi cel mai bine împotriva covid-19. Cu această ocazie, renumitul doctor Mihail Pautov a realizat un material amplu prin care ne explică cele mai eficiente metode de prevenție împotriva covid-19.
Dr. Mihail Pautov, Medic Specialist Chirurg în cadrul Clinicii de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic “Dan Setlacec” IC Fundeni și la Centru de Excelență în Medicina Translațională.
De la începutul pandemiei de coronavirus, majoritatea persoanelor s-au aprovizionat cu diverse soluții de dezinfectat, cu spirit, dar specialiștii medicali au transmis un mesaj pe cât de simplu, pe atât de complex: virusul COVID-19 poate fi îndepărtat cu orice săpun banal. Da, chiar și cu acela pe care îl ai acum în baie! Prin urmare, rutina propriu-zisă (și corectă!) de curățare a mâinilor și a suprafețelor este mult mai importantă decât utilizarea unor produse anume.
Deși majoritatea îmbolnăvirilor se fac prin contactul direct dintre o persoană infectată cu COVID-19 și o persoană sănătoasă, prin picături de salivă, Coronavirusul poate rezista și pe suprafețe. Acesta poate sta pe clanța ușii, telecomandă sau alte obiecte din jur de la câteva ore până la câteva zile, așa că prioritizează igiena și curăță suprafețele din jurul tău în mod corespunzător.
Conform Consumer Reports, pentru suprafețele din casă, trebuie să vă intensificați rutina de curățare numai dacă cineva din gospodărie are COVID-19 sau oricare dintre simptomele asociate. În acest caz, specialiștii recomandă curățarea de trei ori pe zi a zonelor cu trafic intens care sunt atinse frecvent, precum blaturi de bucătărie și baterii de baie, cu un produs care ucide virușii.
Cele mai frecvente produse naturiste care au circulat pe internat ca fiind excelente sunt: oțetul de mere și vodka.
O companie producătoare de vodka a fost nevoită să posteze în social media un anunț în care să le confirme și să le explice consumatorilor că băutura nu poate fi folosită pe post de dezinfectant. Explicația e simplă: vodka are o concentrație de 40% alcool, în timp ce o soluție eficientă în inactivarea COVID-19 trebuie să aibă o concentrație de minimum 60%.(CDC)
Pe Internet circulă și rețete de „dezinfectant homemade” pe bază de vodka, aloe vera și uleiuri esențiale de lavandă și arbore de ceai, acestea fiind la fel de inutile precum vodka simplă.
Pentru curățarea simplă și eficientă a suprafețelor poți folosi cu încredere o soluție compusă din clor și apă, cumpărată sau preparată acasă. Vezi în video cum o poți face pas cu pas și de ce este aceasta cea mai bună și sigură variantă:
Un ghid de cum îți poti face un dezinfectant pentru mâini la tine acasă, cu o concentrație de 60% etanol, conform recomandărilor CDC.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…