Categories: Expertul zilei

Dr. Mihail, despre alimente care cresc glicemia: Uite ce înseamnă o masă echilibrată

În mod normal, glicemia trebuie să fie între 70 mg/dl și 120 mg/dl. Aceasta poate oscila pe parcursul zilei. Astfel, este bine să cunoaștem alimentele ce pot afecta nivelul de zahăr din sânge. Doctorul Mihail Pautov, Carmen Brumă și Simona Carniciu, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, au discutat despre produsele care au rolul de a crește glucoza serică din corp.

Alimente care cresc glicemia din corp

Sunt lucruri pe care le mâncăm în viața de zi cu zi, fără să știm că pot afecta nivelul de zahăr din sânge. Astfel de probleme pot duce la afecțiuni mult mai grave pe termen lung. Astfel, specialiștii recomandă să le ținem sub control prin sport și mese echilibrate.

Iată care sunt alimentele ce pot crește sau scade glucoza serică din organism, potrivit specialiștilor din platoul MediCOOL.

Pâinea albă, efecte negative asupra glicemiei

Sursa foto: doctorulzilei.ro

Pâinea albă este un produs care nu lipsește de pe masa românilor, însă aceasta are efecte negative asupra glicemiei dacă nu este mâncată cum trebuie. Ea poate fi înlocuită cu grisine, covrigei sau măcar cu o pâine integrală.

Atunci când ne dorim să consumăm pâine trebuie să apelăm și la alte produse care ne ajută să evităm creșterea glucozei din sânge. Astfel, specialiștii recomandă să mâncăm unt sau alte grăsimi când pe masă avem făinoase.

„Putem să adăugăm alimente care îi scad indicele glicemic, și anume absorbția. În momentul în care avem grăsime și proteină, atunci absorbția este mai lentă”, spune Simona Carniciu, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice.

Și cartofii prăjiți afectează glicemia, având un indice glicemic de 110 – 115 mg/dl. Este recomandat să mâncăm salată și fibre cu acest fel de mâncare.

Pepenele galben, merele și strugurii par produse inofensive, însă influențează negativ nivelul zahărului din sânge. Pentru a ține sub control glicemia este indicat să mâncăm astfel de fructe cu brânză sau alte grăsimi.

De asemenea, și tortul sau dulciurile sunt alimente ce pot duce chiar la diabet când sunt consumate în exces. Astfel de produse ar trebui mâncate doar după masă.

Recent Posts

Horoscop 8 noiembrie. Capricornii să fie atenți la sănătate. Previziuni astrele în funcție de zodia în care te-ai născut

Horoscop 8 noiembrie. Capricornii să fie mai atenți la starea lor de sănătate. Vărsător, dragostea…

9 minute ago

Un medic dezvăluie ROLUL grăsimii în alimentație, iarna: Nu ne ferim de grăsime, fără nu ne e bine

ROLUL grăsimii în alimentație. Dr. Mihaela Bilic, medic primar în specialitatea diabet și nutriție, explică…

38 de minute ago

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci târziu. Medicii avertizează asupra pericolului

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci târziu.  Medicii avertizează asupra pericolului de a mânca…

o oră ago

Horoscop Camelia Pătrășcanu. Zodia pentru care vine o transformare radicală la început de Noiembrie

Camelia Pătrășcanu susține că un semn zodiacal poate să-și schimbe complet imaginea în cursul acestei…

2 ore ago

Ce este interzis să faci de Sfinții Mihail și Gavril. Cei care NU se supun vor avea parte de chin mare la vremea morţii

Ce anume se interzice de Sfinții Mihail și Gavriil. Ce ar trebui să faceți pe…

2 ore ago

„Ani de zile am pus durerea pe seama colonului iritabil până când medicii mi-au pus un diagnostic șocant”

Gemma Crossley, originară din Golborne, Manchester, a descoperit alarmată că simptomele sindromului colonului iritabil erau…

2 ore ago

Citeste si: