Din cuprinsul articolului
Celebrul medic nutriţionist Mihaela Bilic dezvăluie care este produsul ce contribuie la o îngrășare mult mai rapidă decât orice alt aliment şi recomandă evitarea acestuia mai ales dacă ținem dietă.
„Este important de știut de fiecare dintre noi că alcoolul are mult mai multe calorii decât se cunoaște de fapt. Alcoolul este pe locul doi după grăsimi ca aport de energie”, explică medicul.
„Alcoolul stimulează sinteza de grăsime de rezervă, deci orice mâncare “stropită” cu alcool îngrașă mai tare. Și nu, niciodată alcoolul, indiferent cât de tare și pur ar fi, nu o să topească grăsimea”, a precizat Mihaela Bilic.
Specialista în nutriție ne explică faptul că „alcoolul din punct de vedere științific, este periculos pentru orice ființă vie. Singurul organ care este capabil să îl digere este ficatul. În cărțile de nutriție nu este menționat că alcoolul ar fi benefic pentru digestie, dar printre oameni umblă de mult timp această teorie”.
„Enzima responsabilă de asta se numește alcool- dehidrogenază, iar capacitatea de secreție e determinată genetic, nu se dobândește și nu se ameliorează prin antrenament, deci nu reziști mai bine la alcool dacă ai mai multă practică”, a explicat nutriţionista, potrivit rtv.net.
Cu toate acestea, există o excepție de la reguli. Aceasta este vinul roșu care este benefic pentru protecția sistemului cardio-vascular. Evident, trebuie consumat în mod responsabil, în măsuri mici, maximum două pahare pe zi. Digestivele care prezintă un gust amar sunt foarte utile în procesul de digestie, dar atenţie, nu alcoolul, ci doar amăreala.
Alte băuturi alcooloce care pot ajuta în procesul de digestie sunt vinul spumant și șampania prosecco. Aceste două băuturi din urmă au un raport foarte bun între aportul caloric și efectul anxiolotic (reducerea stresului). Un pahar de șampanie ocazional poate ajuta la îmbunătățirea stării de bine, mai ales la persoanele de sex feminin.
Cu toate acestea, nu a fost niciodată menționat sau demonstrat faptul că alcoolul poate ajuta la slăbire. Băuturile alcoolice sunt cunoscute pentru efectul lor de deschidere a apetitului, ceea ce îmseamnă o creștere a poftei de mâncare. Nutriționista are câteva vești și despre siluetă:
„Alcoolul stimulează sinteza de grăsime de rezervă, deci orice mâncare “stropită” cu alcool îngrașă mai tare. Și nu, niciodată alcoolul, indiferent cât de tare și pur ar fi, nu o să topească grăsimea – nici din farfurie, nici de pe șolduri!”, a mai spus medicul.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…