Din cuprinsul articolului
Dr. Mihaela Bilic dezvăluie leguma capabilă să anihileze o bacterie periculoasă din corp: Este un «dușman de moarte»
Barry Marshall și John Warren au primit premiul Nobel pentru descoperirea relației dintre Helicobacter pilori și bolile de stomac. Potrivit acestora, aproximativ jumătate din populația globului are Helicobacter prezent în stomac, însă doar 1 din 5 purtători va dezvolta mici leziuni inflamatorii de tip ulcer.
Pentru această bacterie, experții au descoperit un leac natural. Este vorba despre o legumă miraculoasă pe care mulți dintre noi nu o introducem în alimentație din varii motive.
În acest context, dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, spune că broccoli, căci despre el este vorba, este dușmanul de moarte pentru bacteriile care îmbolnăvesc stomacul.
Într-o postare pe contul personal de socializare, medicul a explicat beneficiile pe care le are broccoli și cât de bine face această legumă la stomac.
„Trei sferturi din ulcerele de stomac și aproape toate ulcerele de intestin se datorează unei infecții cu o bacterie, nicidecum acidității gastrice, așa cum se credea în trecut. Nimeni nu a crezut că la un pH = 2, așa cum avem în stomac, vreo formă de viață ar putea supraviețui. Ei bine, Helicobacter pilori nu doar supraviețuiește, dar mai face și stricăciuni! Bacteria aderă la mucoasa gastrica și fragilizează bariera protectoare a peretelui intestinal. Rezultatul: sucul gastric acid erodează treptat celulele submucoase, apare durerea și arsura, deci ulcerul e instalat”, explică nutriționistul.
Dr. Bilic a precizat că sulforafanul este o substanță capabilă să blocheze enzimele care permit bacteriei Helicobacter să neutralizeze aciditatea gastrică și să se stabilească în mucoasa stomacului pentru a înțelege modul în care acestea interacționează la nivelul stomacului cu substanțele .
„Broccoli este un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer, dar și leguma numărul unu în protecția anticancer! Fitonutrienții cu efect anticancer din broccoli au eficiență maximă dacă îl consumăm crud sau îl gătim minim, fiert la abur 2-3 min. În felul ăsta protejăm și vitamina C, prezentă din belșug în broccoli. Pentru gust și sănătate puneți un strop de ulei sau parmezan ras, grăsimea crește absorția de betacaroten, un pigment cu rol de vitamina A. Poftă bună!”, a explicat nutriționistul pe Facebook.
Beneficiile pentru sănătate asociate cu consumul de broccoli includ:
În general, consumul de lăstari de broccoli poate fi un mod excelent de a adăuga substanțe nutritive valoroase în dieta dvs. Este important să vă asigurați că aceștia sunt spălați și tratați adecvat înainte de a fi consumați, deoarece lăstarii de broccoli pot fi supuși contaminării bacteriene în timpul procesului de germinare.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…