Din cuprinsul articolului
Celebrul medic nutriţionist Mihaela Bilic dezvăluie ce tip de carne îngrașă mai puțin. Potrivit acesteia, ar trebui să consumăm cât mai multă carne, pentru că aceasta conține proteine „complete”, toți cei 9 aminoacizi esențiali în cantități arhisuficiente.
Dr. Mihaela Bilic susține că toamna este normal ca nevoia de a consuma carne să se accentueze. Aceasta a explicat care sunt avantajele consumului de carne de pui, dar și a celei de porc, despre care mulți oameni cred că îngrașă.
„Odată cu schimbarea anotimpului se schimbă și apetitul, frigul ne îndeamnă să mâncăm alimente hrănitoare, gata cu verdețurile, ne e poftă de carne! Și bine facem, indiferent de culoare și de animalul de la care provine, carnea este cea mai valoroasă sursă de proteine complete. Proteinele din carne țin de foame multe ore și au calorii negative, organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor.
Carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit. Facem ce facem și tot la slăbit am ajuns! Întrebarea este ce alegem: vită, porc sau pui?”, a spus specialista în nutriție.
Potrivit acesteia, ar trebui să consumăm cât mai multă carne de pui, porc sau vită, pentru că acesta conține proteine „complete”, toți cei 9 aminoacizi esențiali în cantități arhisuficiente. Mai mult, carnea are și vitamine din complexul B și minerale esențiale, printre care zinc și fier.
„Odată cu schimbarea anotimpului se schimbă și apetitul, frigul ne îndeamnă să mâncăm alimente hrănitoare, gata cu verdețurile, ne e poftă de carne!” a afirmat Mihaela Bilic, potrivit romaniatv.net.
„O fi puiul cea mai consumată carne la nivel mondial, dar sper că la noi, la români, porcul să fie campion!”, scrie Mihaela Bilic. Carnea de porc este tot o carne albă, în cărțile de nutriție e pusă alături de carnea de pasăre și de vițel. Porcul este un animal omnivor, de aceea grăsimea lui este mai puțin saturată, deci mai sănătoasă, față de grăsimea rumegătoarelor, adică vită sau oaie.
Mușchiulețul are doar 4% grăsime, în timp ce costițele și ceafa împănate au până la 15% grăsime. Nu tot porcul e gras! Porcul are avantajul că nu trebuie hrănit intensiv, poate fi sacrificat la orice vârstă și la orice greutate și va fi bun din vârful urechilor până în vârful cozii”.
Pacienții cu dizabilități din România expuși unui risc major de sănătate, în urma Deciziei controversate…
Pulsul normal în repaus este unul dintre cei mai importanți indicatori de sănătate cardiacă, utilizat…
Un test pentru demență simplu și rapid, care implică desenarea unui ceas analogic, ar putea…
Știai că poți face accident vascular cerebral (AVC) când te speli pe cap la coafor?…
Exercițiile de respirație constituie un instrument puternic pentru reglarea emoțiilor și reducerea stresului. Prin practicarea…
Controlul viselor lucide poate fi o experiență fascinantă și îți poate oferi oportunitatea de a…